Penzioneri besplatne karte za prevoz delili prijateljima!

Gornji Milanovac

Penzioneri besplatne karte za prevoz delili prijateljima!

Srbija -
Utvrđeno da je oko 20 karata podeljeno osobama koje na to nisu imale pravo, niti su u penziji, jer se verovalo predsednicima mesnih organizacija koji su sačinjavali spiskove. Najviše zloupotreba bilo u selima pranjanskog kraja

GORNJI MILANOVAC - Penzioneri u rudničko-takovskom kraju delili su besplatne autobuske karte zaposlenima i svojim prijateljima, čime su oštetili opštinski budžet, rečeno je u Udruženju penzionera u Gornjem Milanovcu.

Predsednik Udruženja Radoš Raković rekao je da je utvrđeno da je oko 20 karata podeljeno osobama koje na to nisu imale pravo, niti su u penziji, jer se verovalo predsednicima mesnih organizacija koji su sačinjavali spiskove.

"Svaki penzioner stariji od 65 godina ima pravo na besplatan prevoz na području opštine i za to je u budžetu za ove godine izdvojeno 3,3 miliona dinara, ali karte su dobili i pojedinci koji nemaju ni 50 godina", kazao je Raković.

On je naveo da pogodnost besplatnog prevoza koristi 1.470 penzionera, a da je najviše zloupotreba bilo u selima pranjanskog kraja. Raković je najavio da će svi koji su delili karte onima koji na to nisu imali pravo biti smenjeni, a karte oduzete. Vozač u "Autoprevozu" Mikan Bralović rekao je da tih karata najviše ima u Pranjanima i Družetićima, kao i da ih koriste pojedinci koji su u radnom odnosu. Penzioneri izražavaju nezadovoljstvo takvim radom predsednika mesnih odbora i zahtevaju da se podnesu krivične prijave protiv njih, zbog sumnje da su za te karte uzimali novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track