SPS izbačena iz vlasti u Žitorađi
Foto: Milen Đorđević

Promena u koaliciji

SPS izbačena iz vlasti u Žitorađi

Srbija -
Novi predsednik Skupštine opštine Žitorađa, umesto Miroljuba Zdravkovića iz SPS, je Marko Milenković iz redova Srpske radikalne stranke

ŽITORAĐA - Na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitorađa, Socijalistička partija Srbije je izbačena iz vladajuće koalicije, a umesto nje u vlast je ušla Srpska radikalna stranka. Vlast će i dalje predvoditi DS, a većinu čine još URS i JS.

Novi predsednik SO Žitorađa, umesto Miroljuba Zdravkovića iz SPS, je Marko Milenković iz redova Srpske radikalne stranke.

"Vlast će se sada usresrediti na rešavanje problema građana. Demokratska stranka je u proteklom periodu imala stalne pretnje od bivšeg koalicionog partnera SPS da će rušiti aktuelnu vlast", kazao je Milenković.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Dragan Savić je istakao da su oni jednostavno morali da promene koalicionog partnera, jer je SPS svojim stalnim ucenama uticao na funkcionisanje vlasti.

Nova većina je danas umesto direktora javnih preduzeća i ustanova iz redova SPS, imenovala nove iz SRS, a promenjena su i četiri člana Opštinskog veća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track