PALMA: Besplatni pregledi, analize i lekovi  u Jagodini

Prevencija pre svega

PALMA: Besplatni pregledi, analize i lekovi u Jagodini

Srbija -
Ekipu lekara čini sedam ili osam specijalista, lekari opšte prakse, interne medicine, hirurgije a prate ih laboranti koji odmah, ili pre lekarskog pregleda vrše analizu krvi, i farmaceuti koji na licu mesta izdaju propisane lekove koji su besplatni

JAGODINA - Skupština grada Jagodine, sa Domom zdravlja i Opštom bolnicom, organizovala je besplatne preglede i kontrolu zdravlja stanovništva ove lokalne samouprave koji će početi 1. aprila u selu Rajkinac, izjavio je predsednik Skupštine Dragan Marković - Palma.

Reč je o stanovništvu 52 seoske i gradske Mesne zajednice a akcija će trajati oko 50 dana, po Mesnim zajednicama, objasnio je Marković novinarima.

"Ovo je akcija koju sprovodimo nekoliko poslednjih godina, znajući da mnogi ljudi, pre svega na selu, ne idu lekaru dok ne padnu u krevet, a dosadašnje akcije su otkrile neke bolesti poput šećerne ili visokog krvnog pritiska, a da ljudi nisu ni znali da su od njih oboleli", rekao je Marković.

Ekipu lekara čini sedam ili osam specijalista, lekari opšte prakse, interne medicine, hirurgije... a prate ih laboranti koji odmah, ili pre lekarskog pregleda vrše analizu krvi, i farmaceuti koji na licu mesta izdaju propisane lekove koji su besplatni.

Cilj akcije je i preventivno delovanje za zdravlje stanovništva, napomenuo je Marković.

On je dodao da će građani koji dođu na pregled dobiti i topli obrok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja