ŽITORAĐA: Umesto SPS u vlast ušao SRS

Neka čudna koalicija

ŽITORAĐA: Umesto SPS u vlast ušao SRS

Srbija -
Stojković je rekao da novu vladajuću većinu, čine Demokratska stranka (DS), SRS, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i Jedinstvena Srbija (JS)

ŽITORAĐA - U Žitorađi, kod Niša, promenjen je sastav vladajuće većine tako što je iz vlasti izbačena Socijalistička partija Srbije (SPS), a njeno mesto je zauzela Srpska radikalna stranka (SRS), izjavio je predsednik te opštine Goran Stojković.

Stojković je rekao da novu vladajuću većinu u tom mestu gde je nekada živeo premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić, čine Demokratska stranka (DS), SRS, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i Jedinstvena Srbija (JS).

SPS se pridružio opoziciji koju su i Srpska napredna stranka (SNS), Nova Srbija i Grupa građana.

Po rečima Stojkovića, do promene je došlo na zahtev odborničke grupe DS, zbog, kako je rekao, "nekorektnog ponašanja" SPS koji su "lobirali protiv DS i radili na tome da ih istisnu iz vlasti".

"Saznali smo da SPS, sa svoja četiri odbornika, planira da sa Srpskom naprednom strankom koja ima dva odbornika, Novom Srbijom i Grupom građana, koje takođe imaju po dva mesta u Skupštini, formira novu većinu kako bi nas izbacili iz vlasti", kazao je Stojković.

Na sednici Skupštine došlo je i do smene na mestu predsednika Skupštine Opštine: umesto Miroljuba Zdravkovića iz SPS, izabran je Marko Milenković iz SRS.

Zamenjena i tri člana Opštinskog veća kao i direktori "Sportske hale" i "Narodne biblioteke", koji su bili iz SPS, a na njihova mesta izabrani su takođe kadrovi SRS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track