PROKUPLJE: Počelo čišćenje i uređenje korita reke Toplice

PROKUPLJE: Počelo čišćenje i uređenje korita reke Toplice

Srbija -
Korito i obale reke od ulaza do izlaza iz grada biće očišćeni u saradnji sa Kancelarijom za decu i mlade, Javnim preduzećem "Vodovod" i Preduzećem za zaštitu i unapređenje životne sredine Prokuplja

PROKUPLJE - U okviru ekološkog projekta "Žedna zemlja" koji sprovodi organizacija "Pozitivan društveni faktor" iz Prokuplja biće uređeno korito i priobalje reke Toplice, rekao je kordinator projekta Ivan Radenković.

Prema njegovim rečima, korito i obale reke od ulaza do izlaza iz grada biće očišćeni u saradnji sa Kancelarijom za decu i mlade, Javnim preduzećem "Vodovod" i Preduzećem za zaštitu i unapređenje životne sredine Prokuplja.

"Preduzeće za zaštitu životne sredine izgradiće pešačke staze, drvene klupe i letnjikovac po ekološkim standardima, "Vodovod" će sprovesti akciju čišćenja korita reke, a članovi Kancelarije za decu i mlade će čistiti otpad na priobalju", rekao je Radenković.

Akcija zaštite reke Toplice sprovodi se u okviru projekta pod nazivom "Progresivna Toplica", u okviru koga se realizuje devet manjih projekata namenjenih deci i omladini u opštinama Blace, Prokuplje, Kuršumlija i Žitorađa.

Projekat sa milion dinara finansiraju EU i Vlada Švajcarske, a opštine Topličkog okruga izdvojile su za realizaciju projekta ukupno 500.000 dinara.

Projekti su namenjeni aktivnom angažovanju mladih na zaštiti i očuvanju životne sredine, edukaciji o reciklaži i obnovljivim izvorima energije, kao i na njihovom angažovanju u sportskim i kulturnim aktivnostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track