Nišlijama mlaki radijatori ujutru i uveče

Milutin Ilić

Nišlijama mlaki radijatori ujutru i uveče

Srbija -
U Gradskoj toplani sve spremno da se pređe na mazut

NIŠ - Toplotni izvori "Krivi vir" i "Jug" ponovo su uključeni, ali zbog nedovoljnih količina gasa primenjuje se redukovani režim rada, rekao je vršilac dužnosti direktora Gradske toplane Milutin Ilić.

Korisnici grejanja priključeni na dva najveća toplotna izvora, "Krivi vir" i Jug", nisu imali grejanje u prethodna dva dana.

Redukovani režim rada znači da će radijatori biti zagrevani ujutru i uveče, ali da će temperatura zagrejanih radijatora biti niža od propisane i u odnosu na redovnu isporuku toplotne energije.

lić je rekao da je u Gradskoj toplani sve spremno da se pređe na mazut.

Prema njegovim rečima, prelazak sa gasa na mazut i vraćanje sistema na režim korišćenja gasa nije jednostavan i, takođe, iziskuje dodatne troškove.

Dug Gradske toplane nije razlog smanjene isporuke gasa i grad i to javno-komunalno preduzeće pronaći će rešenje za regulisanje potraživanja "Jugorosgasa" kao obavljača u iznosu od 780 miliona dinara, kazao je Ilić.

Ilić istovremeno ukazuje da korisnici grejanja toplani duguju 1,3 milijarede dinara.

Korekcija cena daljinskog grejanja takođe je došla sa zakašnjenjem što je dovelo do gubitka i povećanje duga za gas, dodao je Ilić.

Ukupni kapacitet Gradske toplane je 254 megavata, računajući tri pogona (toplane) i 11 kotlarnica. Topalna "Krivi vir" i "Jug" su snage od 195 megavata.

Na centralno grejanje u Nišu ukupno je priključeno oko 28.200 domaćinstava i oko 2.100 poslovnih subjekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track