Novi Sad: Reanimirana devojka heroinski zavisnik

Hitna pomoć

Novi Sad: Reanimirana devojka heroinski zavisnik

Srbija -
Devojka (23) je zatečena bez svesti, posle kardiopulmonalne reanimacije i davanja terapije prevezena je na reanimaciju Urgentnog centra

BEOGRAD - Ekipe novosadske Hitne pomoći noćas su uspešno reanimirale devojku - zavisnika o heroinu i zbirnule tri osobe povređene u saobraćajnoj nesreći.

Noć u Nišu je bila relativno mirna, kao i u Kragujevcu gde je povređen motociklista, koji je zbog povreda nogu bolnički zbirnut. Prema rečima nadležnih u Hitnoj pomoći u Novom Sadu, tokom noći nije bilo puno intervencija, ukupno 56.

"Ekipa je obavila uspešnu reanimaciju pacijentkinje (23) koja je heroinski zavisnik. Devojka je zatečena bez svesti, posle kardiopulmonalne reanimacije i davanja terapije prevezena je na reanimaciju Urgentnog centra", rekli su nadležni u toj novosadskoj hitnoj službi.

Nešto pre 23.00 u glavnom gradu Vojvodine desila se saobraćajna nesreća u Banatskoj ulici. Dve osobe su teže, a jedna lakše povređena, rečeno je Beti u novosadskoj Hitnoj pomoći. "Žena stara oko 40 godina zadobila je povredu glave a muškarac (45) prelom ruke. Oni su zbriuti i prevezeni u Urgentni centar", rečeno je u službi "194". Ekipe Hitne pomći u Nišu su noćas intervenisale 53 puta, a u Kragujevcu 29 puta. Tokom noći u ta tri grada najviše su se javljali pacijenti sa hroničnim oboljenjima - kardiovaskularnim i plućnim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track