Otimali se za kabine na Štrandu

Dežurali 3 dana

Otimali se za kabine na Štrandu

Srbija -
Više od 130 građana jutros je čekalo u redu da zakupe jednu od 65 kabina na Štrandu namenjenih novim zakupcima, a pojedinci su na smenu "dežurali" prethodna tri dana

NOVI SAD - Više od 130 građana jutros je čekalo u redu da zakupe jednu od 65 kabina na Štrandu namenjenih novim zakupcima. Pojedini sugrađani su na smenu "dežurali" prethodna tri dana.

Jedan od građana koji je želeo da ostane anoniman, kaže da su se pojedini Novosađani samoorganizovali, napravili spisak i međusobno podelili brojeve.

"Četvrtkom obično objave kada će biti izdavane kabine na Štrandu. Tada počinje i naše organizovanje tako što pravimo spiskove. Svi koji su zainteresovani znaju da je u to vreme podela kabina i svi koji su zainteresovani dođu. Pojedini ljudi ovde čekaju od petka ujutru", navodi ovaj sugrađanin.

S druge strane, tu su i oni zaiteresovani građani koji ne znaju za ovakav spisak, i koji su se samo pojavili onda kad je "Zelenilo" najavilo da će biti podela kabina. Jedan od njih je Steva S. koji kaže da je spisak napravljen u "privatnoj režiji".

"Oni su međusobno podelili prvih 80 brojeva, odštampanih na papirićima, a oni koji su došli kasnije dobili su na šarenim papirićima ručno pisane brojeve, od 80 pa naviše. I šta čovek da uradi nego da uzme taj papirić i da se nada", kaže Steva S.

Svake godine nastane sukob između organizovanih građana i onih koji se pojave na sam dan podele kabina, i koji ne znaju da postoji neki spisak i da su već podeljeni brojevi. Svi zakupci zajedno za neogranizovanost krive "Zelenilo" i smatraju da ne bi trebalo da postoji kategorija "stari zakupac".

Prošle godine je za nove zakupce bilo obezbeđeno 109 kabina, a ove godine ih je iz nepoznatog razloga upola manje. Cena zakupa male kabine je 12.000, a velike 15.000 dinara.

Takođe, u "Zelenilu" kažu da prošlogodišnji zakupci u utorak u prepodnevnim satima moraju da uklone katance i iznesu stvari iz kabina.

Jedna od prošlogodišnjih zakupaca, čije su stvari ostale u kabini na Štrandu, Ivana A. kaže da je "Zelenilo" prošle nedelje popravljalo kabine, ali nije obavestilo građane o tome.

"Obijene su sve kabine, "Zelenilo" je skinulo katance, i izbačeno je na plato ono što je bilo u kabinama poput stolica i drugih stvari. I onda je to nestalo", navodi Ivana.

Ona se pita zašto "Zelenilo" na vreme nije obavestilo građane da uklone svoje stvari zbog radova.

U "Zelenilu" su rekli da su tri puta preko medija upozoravali prošlogodišnje zakupce da iz kabina uklone sve stvari, da su imali dovoljno vremena da to urade, a da je ugovor tim zakupcima svakako istekao još u septembru. U ovom preduzeću kažu da se stvari koje su iznete iz kabina mogu preuzeti u "Zelenilu".

Kupališna sezona na Štrandu počeće 1. maja i trajaće do 30. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track