ČUDO U PARAĆINU: Marija pobedila 30 tumora da rodi Uroša!
Foto: Printskrin

Medicinski fenomen

ČUDO U PARAĆINU: Marija pobedila 30 tumora da rodi Uroša!

Srbija -
Marija, sa Urošem u naručju, kaže da ne postoji lepši osećaj i da se sve zaboravi kad prigrlite svoje dete

PARAĆIN - Marija Stošić Mitrović iz Paraćina je posle tri operacije, tridesetak tumora odstranjenih iz materice i pet godina borbe sa bolešću pre nekoliko dana rodila dečaka. Za ovu hrabru ženu lekari kažu da je medicinski fenomen.

Sa sinom Urošem, Marija Stošić Mitrović za nekoliko dana dolazi kući, posle sedam meseci provedenih u bolnici pod nadzorom lekara.

Visokorizična trudnoća, povišen krvni pritisak i veliki broj tumora koji su zauzeli deo materice samo su neki od problema koje je hrabra žena pobedila.

Marija, sa Urošem u naručju, kaže da ne postoji lepši osećaj i da se sve zaboravi kad prigrlite svoje dete. Veliku podršku imala je od supruga, lekara na odeljenju paraćinske bolnice i svih sestara sa kojima je provela proteklih sedam meseci.

Marijina trudnoća od početka je bila rizična i zahtevala stalan nadzor lekara, a i u toku carskog reza odstranjeno je više tumora iz materice.

Doktor Aco Milačić, načelnik ginekologije Paraćinske bolnice, kaže da u četrdesetogodišnjoj praksi nije imao ovakav slučaj: "Hrabrost i upornost ove žene da se ostvari kao majka nemaju granica. Bilo je teško, ali smo svi od početka verovali da će se završiti srećno."

Pre ove trudnoće, Marija je imala tri operacije kada joj je odstranjen veliki broj tumora. Dešava se da žene rode dete kada imaju tumor na materici, objašnjava dr Milačić, ali u ovom slučaju bilo ih je mnogo, a pojedini su bili veliki i nekoliko centimetara.

Mariju, kada se malo oporavi, očekuje još jedna operacija, ali kaže sada je mnogo lakše jer je tu i mali Uroš.

Hrabra Marija (Foto: Printscreen)
Hrabra Marija (Foto: Printscreen)
http://www.youtube.com/watch?v=qXn8trcTgIE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track