Školarine na fakultetima u Kragujevcu ostaju iste

Školarine na fakultetima u Kragujevcu ostaju iste

Srbija -
Senat je odlučio da školarine ostanu na prošlogodišnjem nivou, jer ne možemo da nemamo u vidu ekonomsku situaciju u državi, rekao rektor Univerziteta u Kragujevcu Slobodan Arsenijević

KRAGUJEVAC - Školarine na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu neće biti povećane naredne školske godine, izjavio je danas rektor te visokoškolske ustanove Slobodan Arsenijević.

Naglašavajući da je Senat Univerziteta tu odluku doneo pre tri sedmice, Arsenijević je rekao da je bilo zahteva pojedinih fakulteta da se školarine povećaju.

"Senat je odlučio da školarine ostanu na prošlogodišnjem nivou, jer ne možemo da nemamo u vidu ekonomsku situaciju u državi", rekao je Arsenijević.

U takvoj situaciji, dodao je rektor, "ne možemo da povećavamo školarine da bismo povećali svoje plate".

Visina školarina na fakultetima kragujevačkog Univerziteta za osnovne akademske studije iznosi od 26.000 dinara na Agronomskom, do 170.000 dinara na Odseku za primenjenu umetnost Filološko-umetničkog fakulteta.

Školarina za osnovne akademske studije na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu i Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevcu iznosi 30.000 dinara, dok je za školovanje na Ekonomskom fakultetu potrebno izdvojiti 77.000 dinara.

Za školovanje na Pravnom fakultetu treba platiti 66.000 dinara, a 70.000 na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Školarina na Prirodno-matematičkom fakultetu iznosi 60.000, a za 2.000 dinara je veća na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku.

Na fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj banji iznosi 80.000 dinara, dok je za 10.000 dinara veća na Učiteljskom fakultetu u Užicu i Odseku za filologiju Filološko umetničkog fakulteta.

Školarina na Odseku za muzičku umetnost za muzičkog pedagoga iznosi 110.000 dinara, dok je školarina za studiranje harmonike 137.000. dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track