Bandera Telekoma uništila plastenik, odšteta 1,47 miliona

Presuda

Bandera Telekoma uništila plastenik, odšteta 1,47 miliona

Srbija -
Stevan Popov iz Topole tužio Telekom tražeći odštetu od 1,47 miliona dinara, jer mu je bandera te kompanije u prošlogodišnjem nevremenu uništila kompletan plastenik, kao i 255 korena običnog paradajza i 425 stabljika čeri paradajza

KRAGUJEVAC - Šumadijski poljoprivrednik Stevan Popov iz Topole dobio je prvostepenu presudu po tužbi za štetu koju je bandera "Telekoma" pričinila njegovom plasteniku, a od kompanija je tražio odštetu od blizu 1,5 miliona dinara.

Portparol Osnovnog suda u Kragujevcu Ivana Račić potvrdila je da je sud presudu doneo 21. marta, ali da je tužena strana, kompanija "Telekom", 19. aprila uložila žalbu, zbog čega će predmet biti predat Apelacionom sudu.

Popov je tužio "Telekom" tražeći odštetu od 1,47 miliona dinara, jer mu je bandera te kompanije u prošlogodišnjem nevremenu uništila kompletan plastenik, kao i 255 korena običnog paradajza i 425 stabljika čeri paradajza.

On je u tužbi naveo da je za plastenik i seme, koje je nabavio iz inostranstva, uzeo kredit koji sada nema odakle da vrati, pošto mu je bandera "Telekoma" uništila rod, a time i nove zasade.

Popov je po struci mašinski inženjer, a poljoprivredom se bavi od pre nekoliko godina, pošto je ostao bez posla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja