JOCA PRONALAZAČ: Vaskršnje jaje od 3.000 čepova!
Foto: Vesti Onlajn

Negotinska atrakcija

JOCA PRONALAZAČ: Vaskršnje jaje od 3.000 čepova!

Srbija -
Jaje je visoko metar, a napravio sam ga od stiropora, cementa i više od 3.000 plastičnih čepova sa flaša, kaže vozač viljuškara

NEGOTIN - Prava mala atrakcija izložena uoči Vaskrsa u dvorištu porodične kuće Jovana Spasića u Negotinu izaziva veliku radoznalost komšija, prolaznika, a najviše najmlađih stanovnika ulice. Kako i ne bi kada se na zubatom suncu okasnelog proleća uspravilo metar visoko uskršnje jaje, napravljeno veštim rukama čuvenog Joce Pronalazača.

Ponudiće Joca svim svojim gostima da dobro razgledaju sve njegove rukotvorine, od raznih materijala koje sakuplja, zatim odmor u baštenskom paviljonu, krajnje neobičnom, baš kao što je i većina predmeta, koje ovaj profesionalni vozač viljuškara u fabrici hemijskih proizvoda u Prahovu, uz pomoć mašte i spretnih ruku stvara, držeći se devize "ono što niko nema, ima Joca".

- Ovo uskršnje jaje, visoko je jedan metar. Napravio sam ga od stiropora, cementa i više od 3.000 plastičnih čepova sa flaša. Radio sam ga u etapama sa mnogo ljubavi i bilo mi je potrebno oko dva meseca svakodnevnog rada. U njega može da stane 400 kokošjih jaja. Deci iz komšiluka se mnogo dopalo, radoznala su, dolaze da se igraju i zaljuljaju ga, jer je lagano i pokretno - kaže Jovan Spasić.

Ovo, ipak, nije najveće uskršnje jaje koje je do sada napravio.

- Prošle godine je bilo duplo veće, visoko dva metra, a napravio sam ga od istog materijala, ali sa dva puta više zatvarača. Preuzeli su ga prijatelji iz Sokobanje. Ne znam tačno gde je sada taj eksponat izložen, ali sam bezgranično ponosan na svoja remek-dela, koja nalaze put do turističkih centara u Srbiji i, naravno, kupaca. A u prepunoj radionici mešaju se boje, oblici i različiti materijali. Jovan se pre četrdesetak godina iz Crne Trave doselio u Negotin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track