Znanja nikad dosta
Foto: Saša Urošev

Svedočanstva polaznicima "Druge šanse"

Znanja nikad dosta

Srbija -
To je čestitajući odraslim osobama koje su završile osnovnu školu poručio zamenik predsednka opštine Miloš Latinović

KIKINDA: Isplati se!

Osnovna škola „Gligorije Popov“ u Ruskom Selu kod Kikinde, jedna je od 70 u Srbiji u kojima je okončana školska godina za 4.750 odraslih osoba koje su, u okviru projekta „Druga šansa“, pohađali osnovno obrazovanje.

Projekat koji je sa četiri miliona bespovratnih sredstva finansirala EU, započet je 2010. godine. Zamenik predsednika opštine Kikinda Miloš Latinović prisustvovao je uručenju svedočanstava :

"Zaista mislim da se život ne zaustavlja ni u jednoj godini, nego da traje dok nas ima, a znanja nikad nije dosta. Znam da nije jednostavno kad imaš neke godine i obaveze prema porodici, roditeljima, poslu... Nije lako učiti. Da je lako, svi bi bili doktori nauka", rekao je Latinović.

U ovoj obrazovnoj ustanovi, osnovnu školu završila su 22 polaznika. Projektom „Druga šansa“obuhvaćena su 72 lica starosti između 17 i 55 godina.

Članica školskog tima Aleksandra Felbab pojasnila je da uručenje svedočanstava nije kraj priče za polaznike “Druge šanse”:

"Oni treba još da polože mature, nakon čega ih očekuju tromesečni kursevi u nekoj od srednjih škola. Tamo će biti osposobljeni za određena zanimanja", navela je ona.

Ovim projektom promoviše se kultura učenja i utiče na svest ljudi da treba da imaju jednako pravo na obrazovanje.S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track