NEMA DOGOVORA O CENI: Malinari prete izlaskom na ulice

NEMA DOGOVORA O CENI: Malinari prete izlaskom na ulice

Srbija -
Predsednik ivanjičkog udruženja malinara Miodrag Bogdanović kaže da od predstavnika resornog ministarstva nisu dobili odgovor na ono što ih najviše zanima kolika će biti otkupna cena maline

IVANJICA - Berba malina je skoro na pragu, a proizvođači prete da će umesto u malinjake otići na ulice, jer sastanak održan u Užicu nije rezultirao dogovorom o otkupnoj ceni "crvenog zlata".

Predsednik ivanjičkog udruženja malinara "Vilamet", Miodrag Bogdanović kaže da je "kap u prepunoj čaši" sastanak održan u Užicu na kojem poljoprivredni proizvođači od hladnjačara, ali i predstavnika resornog ministarstva nisu dobili odgovor na ono što ih najviše zanima - kolika će biti otkupna cena maline.

"Naš zahtev je da početna otkupna cena bude dva evra, a svaki iznos preko pomenute neka reguliše tržište. Ukoliko nam u roku od sedam dana hladnjačari ne izađu u susret bićemo prinuđeni da izađemo na ulice", kazao je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, ako im se zahtevi po pitanju cene maline ne ispune, proizvođači će tražiti pomoć od premijera Ivice Dačića i prvog potpresednika Vlade RS Aleksandra Vučića.

Bogdanović takođe ističe da je rod ovog voća desetkovan.

"U našoj zemlji se pre pet godina proizvodilo preko 85 hiljada tona maline, a ove će rod biti oko 30 hiljada tona", ocenio je Bogdanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja