Vučević: Nema tolerancije prema govoru mržnje

Vučević: Nema tolerancije prema govoru mržnje

Srbija -
Prema njegovim rečima, svi sugrađani pripadaju Novom Sadu i svako od njih mora da voli i poštuje Novi Sad, a da takvi grafiti sigurno nisu dokaz ljubavi prema gradu

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da Novi Sad ne može da prihvati bilo kakve grafite mržnje jer taj grad ima nultu toleranciju prema govoru mržnje bilo kome da je upućen.

Kao gradonačelnik i član predsedništva Srpske napredne stranke najoštrije osuđujem govore mržnje, rekao je Vučević prisustvujući brisanju grafita "Dođoši marš iz Novog Sada i Vojvodine" i "Smrt dođošima" koji su juče osvanuli na zgradi u Radničkoj ulici.

"Potpuno mi je neverovatno da se konstantno podgreva podela u srpskom narodu po poreklu, da se stalno delimo odakle su nam očevi i dede. Novi Sad ako želi da bude, a želi i jeste pravi srednjeevropski grad, onda ne može da toleriše ovakve stveri i Novi Sad je upravo velik zbog toga što sve prihvata bez obzira da li su nam preci tu nekoliko vekova ili smo došli pre neki dan", rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, svi sugrađani pripadaju Novom Sadu i svako od njih mora da voli i poštuje Novi Sad, a da takvi grafiti sigurno nisu dokaz ljubavi prema gradu, prema jednom narodu, niti prema delu tog naroda.

"Videćemo da li će policija utvrditi ko je pisao grafite, ali to nije samo pitanje policije, to je pitanje svih nas Novosađana i mora biti jasna poruka svih nas koji živimo u Novom Sadu da nema tolerancije prema grafitima mržnje", istakao je Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track