BEZ BRIGE ZA UPIS: Više mesta nego đaka?!

Gornji Milanovac

BEZ BRIGE ZA UPIS: Više mesta nego đaka?!

Srbija -
U Gimnaziju, Ekonomsko-trgovačku i Tehničku školu može da se upiše 402 učenika, dok je osnovnu školu završilo 389 učenika

GORNJI MILANOVAC - U tri srednje škole u Gornjem Milanovcu biće više slobodnih mesta nego što ima učenika iz rudničko-takovskog kraja koji su završili osnovnu školu.

Prema podacima Školske uprave za Moravički okrug, u Gimnaziju, Ekonomsko-trgovačku i Tehničku školu može da se upiše 402 učenika, dok je osnovnu školu završilo 389 učenika, a mnogi od njih će otići u susedne gradove gde postoje škole za druge obrazovne profile, posebno za medicinsku struku.

Najveće interesovanje među svršenim osnovcima je za upis u Gimnaziju koja će primiti 120 učenika na tri smera- opšti, društveno jezički i smer za engleski jezik. Kako je za agenciju Beta izjavila direktorka Gimnazije Ljiljana Čeliković, na opštem smeru za engleski jezik biće upisano 30 učenika. Za upis na taj smer je pre male mature polagan ispit, kada se pojavilo mnogo više đaka nego što ima slobodnih mesta. U Tehničku školu biće upisano 144, a u Ekonomsko-trgovačku 138 učenika, gde je uveden i novi smer za turističke tehničare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja