Festival vina u Novom Sadu

Interfest

Festival vina u Novom Sadu

Srbija -
Fruškogorsko vinogorje od vajkada poznato po kvalitetnim vinima
1 / 4

NOVI SAD - Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković otvorio je sinoć na centralnom gradskom trgu jubilarni deseti festival vina - Interfest.Stojković je tom prilikom kazao da su Novi Sad i fruškogorsko vinogorje od vajkada poznato po kvalitetnim vinima i da je zbog toga logično da jedna od najznačajnijih manifestacija u vezi sa vinom bude upravo u Novom Sadu.

"Grad Novi Sad će uvek pomagati ovakve i slicne manifestacije koje za cilj imaju promociju grada ili neke privredne delatnosti, karakteristične za Novi Sad", kazao je Stojković, dodajući da će i narednih godina grad pomagati organizaciju Interfesta, koji je , kako je rekao, u prethodnih 10 godina, pokazao svoj kvalitet.

Direktorka Interfesta Nataša Budisavljević rekla je da će u naredna tri dana Novosađani imati priliku da degustiraju vina koja su izložili vinari iz devet zemalja. "Najviše vinara na Interfestu je naravno iz Srbije, ali tu su i vinari iz svih zemalja regiolna, kao i Mađarske, Italije, Španije i Portugala. Ukupno će biti izloženo preko 300 etiketa vina", rekla je Budisavljevićeva, dodajući da je u minulih 10 godina na Interfestu nastupilo više od 250 vinara iz više od 20 zemalja sveta.

Pored dobrih vina, novosađani će tokom Interfesta, koji traje do 22. juna, moći da uživaju i u dobroj muzici. Za atmosferu je bio zadužen novosadski bend "Apsolutno romantično", a sutra i prekosutra nastupiće tamburaši.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track