Kuršumlija: Ekološki WC u centru grada
Foto: Milen Đorđević

Kuršumlija: Ekološki WC u centru grada

Srbija -
Taksisti kažu da se četvrtkom, kada je u Kuršumliji pijačni dan, ispod mosta fomira red građana koji žurno silaze da vrše nuždu

KURŠUMLIJA - Taksisti sa taksi stanice pored reke Toplice već godinama vrše nuždu ispod mosta, jer nigde u Kuršumliji nema javni WC. Taksisti kažu da se četvrtkom, kada je u Kuršumliji pijačni dan, ispod mosta fomira red građana koji žurno silaze da vrše nuždu.

Činjenica da se sa druge strane reke nalazi zgrada Elektrodistribucije, korisnike ovog više nego javnog WC-a ne uzbuđuje mnogo.

"Nužda je nužda. Valjda ti ljudi imaju neki posao u svojim kancelarijama pa ne gledaju u nas", kaže jedan od taksista i dodaje da ovde svraćaju građani oba pola i vrše veliku i malu nuždu. Pomalo u šali dodaje da se često dešava da neko zbog hitnosti slučaja još uz put počne da skida pantalone.

Korisnike ovog, kako su ga taksisti nazvali, ekološkog klozeta, most štiti samo od pogleda iz aviona a taksisti se šale da je mesto dobro jer je debela ’ladovina. Iako su više puta tražili da se u blizini napravi javni WC, taksisti kažu da se to i pored obećanja joiš nije dogodilo.

Taksisti u šali kažu da javni WC ispod mosta ima i svoje prednosti. Prva je da ima odličnu prirodnu ventilaciju a druga, njegovo održavanje ništa ne košta. Objašnjavaju da se nužnik pere dva puta godišnje. Jednom u proleće i drugi put u jesen, kada se podigne vodostaj reke Toplice i voda odnese fekalije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja