Uspešno izvedena vežba spasavanja na vodi - Ibar 2013

Uspešno izvedena vežba spasavanja na vodi - Ibar 2013

Srbija -
Vežba, sa oko 350 učesnika i 33 plovila, organizovana je u klisuri od podnožja srednjovekovnog grada Magliča do Mataruške Banje, na trasi dugoj 17 kilometara

KRALJEVO - Na reci Ibar danas je uspešno izvedena vežba spasavanja na vodi "Ibar 2013", koju je organizovao Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije.

Vežba, sa oko 350 učesnika i 33 plovila, organizovana je u klisuri od podnožja srednjovekovnog grada Magliča do Mataruške Banje, na trasi dugoj 17 kilometara.

Predstavnik Sektora MUP za vanredne situacije Dragan Dončevski je rekao da je i ova vežba pokazala da domaći spasilački timovi ne zaostaju za kolegama iz stranih država. Podsetivši da su pripadnici tog sektora u proteklim godinama imali veliki broj intervencija prilikom poplava i drugih priorodnih nepogoda, on je objasnio da su iz tog razloga formirani timovi za spavanje na vodii i iz ruševina.

"Današnja vežba je pokazala da između naših i timova u okruženju ne postoji nikakva razlika", rekao je Dončevski.

Instruktor na vežbi Ivan Radivojević je kazao da su na vežbi, od Mataruške banje do Magliča, na trasi dugoj 17 kilometara učestvala oko 350 učesnika. Među njima su bili i pripadnici Gorske službe spasavanja, predstavnici Crvenog krsta, Kajak kluba "Ibar" iz Kraljeva i Vatrogasnog saveza Srbije.Uz obuku u pružanju prve pomoći davljeniku, na vežbi je organzovana i edukacija o ponašanju na reci, upravljanju plovilima kao i preduzimanje meram bezbednosti.‚

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track