ZAOŠTRILI: Lajkovc i Lazarevc se spore zbog cene vode!

ZAOŠTRILI: Lajkovc i Lazarevc se spore zbog cene vode!

Srbija -
Ne može jedna cena vode biti za građane Lazarevca, a druga za građane Lajkovca. To je jedinstven sistem, rekao je predsednik opštine Lajkovac Živorad Bojičić

LAJKOVAC - Predsednik opštine Lajkovac Živorad Bojičić rekao je da građani te opštine ne pristaju na povećanje cene vode od 300 odsto, te da će vraćati fakture JPKP "Lazarevac", koje gazduje vodovodom, a o svemu su obavestiti i Ministarstvo trgovine Srbije.

"Ne može jedna cena vode biti za građane Lazarevca, a druga za građane Lajkovca. To je jedinstven sistem, a deo tog sistema je i naša 'Gradska čistoća', koja održava sekundarnu mrežu na području Lajkovačke opštine", rekao je Bojičić.

Direktor JPKP "Lazarevac" Milisav Krstović tvrdi da Lazarevčani plaćaju kubik vode 78,26 dinara, dok se lajkovačkom komunalnom preduzeću kubik vode naplaćuje po 86,40 dinara.

Lajkovčani su do sada vodu plaćali 30 dinara po kubiku. Krstović takođe tvrdi da lajkovačko komunalno preduzeće ne učestvuje u održavanju vodovodnog sistema, iako je u obavezi da to čini, kao i da za isporučenu vodu u 2012. godini duguje 25 miliona dinara.

Bojičić priznaje da opština Lajkovac nije uradila dve podstanice, od kojih je jedna u "vojnom krugu" i sa koje bi se snabdevali dve škole, Dom zdravlja, predškolska ustanova, sportski centri, igralište i veliko gradsko naselje.

On je najavio razgovore sa Lazarevčanima kako bi bila utvrđena realna cena vode i obećao da će Lajkovačka opština, shodno budžetskim mogućnostima, pokrivati deo troškova proizvodnje vode za svoje građane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track