RUSI DOLAZE: Otkupljuju domaćinstva u okolini Vrnjačke Banje

Grade sela

RUSI DOLAZE: Otkupljuju domaćinstva u okolini Vrnjačke Banje

Srbija -
Jedna ruska kompanija koja se bavi turizmom, već tri meseca je prisutna u Vrnjačkoj Banji gde su smestili svoje porodice, predstavništvo i poslovne prostore i sada obilaze Vrnjačku Banju i obližnja sela u kojima otkupljuju kompletna domaćinstva i naseljavaju ih građanima Rusije.

VRNJAČKA BANJA - Vrnjačka Banja ima sve preduslove za razvoj turizma, zbog čega sam ovo mesto koje me podseća na moje rodno mesto u regiji kavkaskih mineralnih voda, odabrao za razgovore o povećanju broja turista koji iz Rusije dolaze u Srbiju, rekao je danas prilikom posete banji ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

On je sa predsednikom opštine Vrnjačka Banja Bobanom Đurovićem dogovarao konkretnije korake koje je potrebno preduzeti da bi ova ideja bila realizovana.

Vrnjačka Banja već ima saradnju sa tur-operaterima iz Rusije sa posebnim akcentom na zdravstveni turizam.

Prema onome što se na sastanku moglo čuti, jedna ruska kompanija koja se bavi turizmom, već tri meseca je prisutna u Vrnjačkoj Banji gde su smestili svoje porodice, predstavništvo i poslovne prostore i sada obilaze Vrnjačku Banju i obližnja sela u kojima otkupljuju kompletna domaćinstva i naseljavaju ih građanima Rusije.

Za ponedeljak 15. jul zakazan je zvaničan obilazak lokacija u organizaciji banjske lokalne samouprabe, jer su Rusi zainteresovani za izgradnju, kako ih radno nazivaju, "ruskih sela" u okolini Vrnjačke Banje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja