SEVAJU OPTUŽBE: Opština i škola spore se oko markica!

Kuršumlija

SEVAJU OPTUŽBE: Opština i škola spore se oko markica!

Srbija -
Svi mi znamo gde ko živi jer je Kuršumlija malo mesto. Ima primera da su neki prijavili mesto boravka van Kuršumlije a država im je dala stan preko puta škole vrdi pomoćnik predsednika opštine Nebojša Jović

KURŠUMLIJA- Grupa zaposlenih u OŠ „Miloje Zakić“ iz Kuršumlije se fiktivno prijavila u okolnim mestima kako bi naplaćivala troškove prevoza do posla, koji se isplaćuju iz budžeta opštine, tvrdi pomoćnik predsednika opštine Nebojša Jović, dok direktor Osnovne škole Slobodan Šindić to negira i da je merodavno jedino ono što piše u ličnoj karti.

- Opština će ovim krimanalnim radnjama stati na put. Svi mi znamo gde ko živi jer je Kuršumlija malo mesto. Ima primera da su neki prijavili mesto boravka van Kuršumlije a država im je dala stan preko puta škole. Ima primera da se službenica škole prijavila u Nišu a ja poznajem i nju i celu njenu porodicu i znam gde živi, kaže Jović.

On optužuje i direktora škole za zloupotrebu službenog položaja jer potpisuje te zahteve za naknadu troškova prevoza, iako zna gde svi zaposleni žive.

-Krajem marta sam uputio dopis školi kojim sam ukazao na ove stvari ali je direktor ponovo dostavio spisak za naknadu prevoza sa istim imenima. Ja sam ga obavestio da opština neće isplatiti lažne troškove lažnim putnicima, pojašnjava Jović on kaže da će opština isplatiti sve troškove prevoza na osnovu fakture ovlašćenog prevoznika.

-Prihvatamo i da im svima kupimo markice za prevoz, ako putuju. Međutim, oni neće markice već samo keš, što je još jedan dokaz da žive u Kuršumliji a da su samo fiktivno prijavljeni u drugim mestima, kaže Jović i pomalo u šali dodaje da će opština organizovati svima njima prevoz kombi vozilima do mesta gde su prijavljeni ali keš više neće dobiti.

S druge strane direktor škole „Miloje Zakić“ Slobodan Šindić kaže da je za njega jedino merodavno prebivalište koje piše u ličnoj karti.

-Možda ima zloupotreba ali ja nisam policajac da istražujem gde ko živi. Za mene je važeće mesto boravka koje piše u ličnoj karti-kaže Šindić.

Inače, od oko 70 zaposlenih u ovoj školi čak polovina dobija naknadu troškova za prevoz do posla. U opštini kažu da je bar 20 odsto fiktivno prijavljeno van Kuršumlije.

Opština pomaže đake i studente a nastavnici odmažu

Pomoćnik predsednika opštine Nebojša Jović kaže da se opština trudi da pomogne đacima i školi.

-Opština daje stipendije svim učenicima i studentima, čiji roditelji imaju manja primanja od republičkog proseka. Ove godine opština je kupila knjige svim učenicima od petog do osmog razreda. Materijalne troškove škola prebacujemo istog dana kad nam dostave fakture. Trudimo se da poboljšamo rad škola a pojedini nastavnici se fiktivno prijavljuju u drugim mestima kako bi naplatili troškove prevoza do posla iako za uslove u Kuršumliji imaju odlična primanja, kaže Jović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track