Kosovo polje: Srbinu oteli zemlju, pa ga uhapsili
Foto: Printskrin

Umesto pravde

Kosovo polje: Srbinu oteli zemlju, pa ga uhapsili

Srbija -
Nebojša Jovanović je priveden kada je došao na svoju oduzetu njivu i pored zabrane i tražio od izvođača radova da u saradnji sa nadležnim reše problem zemlje koja mu je oduzeta kako bi se pravio autoput

KOSOVO POLJE - Inženjer u penziji Nebojša Jovanović (68) iz Bresja kod Kosova Polja apelovao je danas, nakon puštanja iz pritvora, na nadležne u Prištini da njegovoj porodici u zamenu za zemlju oduzetu zbog izgradnje autoputa, daju drugu, jer žele da ostanu i žive na Kosovu.

Jovanović, koji je priveden kada je pokušao da reši problem, rekao je da je Vlada Kosova njemu i njegovom bratu, magistru Aleksandru Jovanoviću, oduzela 70 ari zemlje zbog gradnje autoputa Medare-Tirana, regulacije korita Sitnice, gradnje lokalnog vodovoda i regionalog puta Priština-Peć.

"Odmah smo po dobijenom rešenju o eksproprijaciji podneli zahtev da nam Vlada Kosova i resorna ministarstva dodele u zamenu za oduzetih 70 ari, zemlju na nekom drugom mestu", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, nakon što su on i brat Vladi Kosova podneli zatev da im se na ime oduzetih 70 ari dodeli zemlje na nekom drugom mestu, umesto odgovora stigla im je zabrana za ulazak u svoj posed.

"Zbog svih pritisaka otišao sam juče na svoju njivu i rekao izvođačima radova da iskoriste autoritet i utiču da nas nadležni prime, kako bi se nastali problem rešio", kazao je Jovanović i dodao da je u tom trenutku došla policija koja ga je privela u stanicu.

Jovanović je priveden juče kada je došao na svoju njivu i pored zabrane i tražio od izvođača radova da u saradnji sa nadležnim reše problem zemlje koja mu je oduzeta. Braća Jovanović su poyučili da podržavaju gradnju ali da traže i mole sve nadležne da njihov problem reše, jer žele da ostanu i žive na Kosovu.

U obrazoloženju tužioca, navodi se da je Jovanović juče priveden zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, i da će protiv njega biti pokrenut redovan postupak.

Jovanović je dodao se policija prema njemu ponašala korektno. O problemu Jovanovića zainteresovale su se međunarodne organizacije i predstavnici srpskih institucija u pokrajini.

http://www.youtube.com/watch?v=r-CXUDnyY90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track