GORI SKORO 30 HEKTARA: I dalje se širi požar na Tari

Požar se tokom noći proširo na još 5 hektara

GORI SKORO 30 HEKTARA: I dalje se širi požar na Tari

Srbija -
Požar na Morkoj Gori i dalje se širi, iako su vatrogasno-spasilačke ekipe uspele da ga lokalizuju na tri strane, rekao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić

BEOGRAD - Požar na Morkoj Gori i dalje se širi, iako su vatrogasno-spasilačke ekipe uspele da ga lokalizuju na tri strane, rekao je danas načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić.

On je rekao da se požar tokom noći proširo na još oko pet hektara, pa sada trenutno gori između 25 i 30 hektara niskog rastinja u četinarskoj šumi u teško pristupačnom i strmom terenu planine Tare.

"Ekipe su uspele da lokalizuju požar na tri strane, odnosno one su ga opkolile i tu više ne može vatra da prolazi. Najveći problem je ta četvrta strana, gde je vrlo nepristupačan teren", kazao je Nikolić.

On je istako da gašenje požara, pored nepristupačnosti terena, otežavaju i gust dim koji onemogućava izviđanje iz vazduha. Na gašenju požara na Mokroj Gori, u mestu Panjak, reon Osojnice trenutno je angažovano oko 190 vatrogasaca-spasilaca iz jedinica iz cele Srbije sa 48 vatrogasnih vozila, kao i radnici Javnog preduzeća "Srbijašume".

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije apelovao je na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da ukoliko primete požar, o tome obaveste najbližu vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj 193.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track