Najnovije vesti

DRAMA NA JASTREPCU: Šumar pao na panj pun osa!

Prokuplje

DRAMA NA JASTREPCU: Šumar pao na panj pun osa!

Srbija
16:18h
napadu roja osa prethodilo je šumarevo povređivanje, kada se Maletić okliznuo i pao na panj u kome je bio roj osa. Zbog povrede noge, on nije mogao da se kreće pa je dobio nebrojeno uboda po telu i glavi koje su mogle da ugroze njegov život

PROKUPLJE - Šumar iz Prokuplja, Slaviša Maletić (46) umalo nije nastradao obilazeći teren u ataru sela Velika Plana, kada ga je napao roj osa koje su bile u jednom panju.

Brzom intervencijom medicinske ekipe hitne pomoći prokupačkog Doma zdravlja, spašen je život šumara.

- Sve se desilo u podnožju planine Jastrebac, na vrlo nepristupačnom terenu. Naša ekipa je krenula da zbrine povređeno lice a u spašavanju su nam pomogli šumari, koji su Maletića transpotovali džipom jer naše vzozilo zbog prirode terena nije moglo da stigne do povređenog, kaže lekar prokupačke Hitne službe Ljubica Stanković.

Ekipa je zbrinula pacijenta na licu mesta, ali je zbog sveukupnog stanja prebačen na odeljenje Urgentne medicine prokupačke bolnice gde je zadržan do daljeg.

Ona ističe da je poziv stigao od kolega nastradalog, koje je nesrećni čovek uspeo da pozove telefonom.

Kako saznajemo, napadu roja osa prethodilo je šumarevo povređivanje, pa je on bio skoro nepokretan.

– Sve se namestilo kao u filmu. Dok je kolega obilazio teren, okliznuo se i pao baš na panj u kome je bio roj osa. Zbog povrede noge, on nije mogao da se kreće pa je dobio nebrojeno uboda po telu i glavi koje su mogle da ugroze njegov život, da medicinska ekipa nije stigla na vreme, kaže jedan od kolega povređenog šumara.

Inače, samo prethodnih dana više od dvadesetak osoba je zatražilo pomoć lekara od ujeda osa i insekata.

U Hitnoj službi kažu da su učestale intervencije koje se odnose na alergijske reakcije izazvane ujedom insekata i zato upućuju apel građanima, a pogotovu onima koji su alergični na ujed insekata, da povedu računa i klone se mesta gde mogu biti napadnuti.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...