OBILI BAZEN: Ukradena izvorska voda

Gornji Milanovac

OBILI BAZEN: Ukradena izvorska voda

Srbija -
Meštani tvrde da je voda ukradena jer su mnogi izvori presušili zbog velike suše

GORNJI MILANOVAC - U gružanskom selu Belo Polje prošle noći ukradeno je više od 10.000 litara izvorske planinske vode iz bazena koju koristi 13 domaćinstava, rečeno je u policiji u Gornjem Milanovcu.

Policija je danas obavila uviđaj i našla neke predmete kojima je obijen bazen.

"Bazen je bio zaključan i propisno obezbeđen. Jutros smo videli da nemamo vode i kada smo došli, našli smo razvaljene katance. Vide se tragovi teškog vozila i mesta gde su postavljana creva za pretakanje (vode) u cisternu", rekao je Živko Milošević, koji brine o održavanju bazena.

Zbog krađe vode danas 13 domaćinstava nema vodu, a prema rečima Miloševića, oni su pre 56 godina izgradili bazen čiji je kapacitet oko dva vagona (20.000 litara) i decenijama su imali čistu planinsku vodu.

On je kazao da je u trenutku krađe u bazenu bilo više od vagona vode, jer je zbog suše povećana potrošnja, ali i naveo da se nikada nije dogodilo da se sve isprazni, jer se u toku noći nadoknadi što se danju potroši. Meštani tvrde da je voda ukradena jer su mnogi izvori presušili zbog velike suše.

Profesor istorije Prerdrag Toroman rekao je da se u Srbiji sve i svašta kralo, da se i sada krade, ali da nije zabeleženo da se krala voda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track