RANIJE LEGAJ: Novi Sad ukida noćne klubove
Foto: BETA

Predlog za skupštinu

RANIJE LEGAJ: Novi Sad ukida noćne klubove

Srbija -
Konačna verzija predloga Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji trebalo bi da se u septembru, nađe na dnevnom redu Skupštine Novog Sada

Novi Sad - Odzvonilo je noćnom životu. Skupština Novog Sada u septembru će razmatrati predlog odluke kojom su predviđeni ukidanje kategorije noćnih klubova i kraće radno vreme za kafiće.

To praktično znači da bi ugostiteljski objekti vikendom radili najkasnije do jedan sat posle ponoći u zoni stanovanja, a do 22h radnim danima.

Konačna verzija predloga Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji u Novom Sadu trebalo bi da se, u septembru, nađe na dnevnom redu Sednice Skupštine Grada Novog Sada.

Član Gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu Goran Sečujski je na sastanku na kom je održana završna diskusija u okviru javne rasprave o nacrtu predloga Odluke o radnom vremenu kazao da se radnom verzije predloga pomenute Odluke predlaže da radno vreme ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji bude skraćeno, te da se ukine kategorija noćnih klubova. "Predviđeno je da se ukinu noćni klubovi, koji su do sada imali pravo da rade do tri sata ujutru, a radno vreme ugostiteljskih objekata u zoni stanovanja ograničava se do 22 sata radnim danom, odnosno, vikendom do jedan sat posle ponoći, dok je van stambene zone radno vreme radnim danom do 23 sata", rekao je Sečujski. Po njegovim rečima, konačnu odluku o Odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji daće Skupština Grada, a pre toga taj predlog će biti upućen na razmatranje Savetu za javni red, mir i bezbednost Skupštine Grada Novog Sada. "Gradski sekretarijat za privredu će u narednih sedam dana prikupiti i obraditi sve predloge i primedbe koje su stigle tokom jednomesečne javne rasprave, a onda će pristupiti izradi konačne verzije predloga Odluke koja će biti upućena na razmatranje Savetu koji će uputiti gradskoj skupštini", objasnio je Sečujski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track