AMERIKANAC U GUČI: Živorad doleteo helikopterom!
Foto: Zoran Šaponjić

Čim je stigao kupio šajkaču i jelek

AMERIKANAC U GUČI: Živorad doleteo helikopterom!

Srbija -
Samo što je helikopterom kojim je lično pilotirao sleteo u Guču, Živorad Tomić, rodom iz sela Gorobilje kod Požege, danas bogati Amerikanac kupio je šajkaču, jelek i srpsku zastavu

GUČA - Samo što je helikopterom kojim je lično pilotirao sleteo u Guču, Živorad Tomić, rodom iz sela Gorobilje kod Požege, danas bogati Amerikanac kupio je šajkaču, jelek i srpsku zastavu

Da se zna ko je i odakle je, da pokaže prijateljima u Americi, kad se vrati.

Istog trena, kad je helikopter na letu Beograd – Guča, sleteo na heliodrom u varošici, Gučom je pukla vest – stigao bogati Srbin iz Amerike, milioner. Tomić, po struci i obrazovanju mašinski inžinjer vlasnik je velike kompanije "New England tool corp“ koja se bavi proizvodnjom CNC komponenti za kompjuterssko upravljanje mašinama.

U Srbiji, kaže, planira da otvori firmu ‘’Helikopteri Srbije’’ koja će se baviti turističkim prevozom ljudi, nadzorom šuma za prevenciju poižara.

"Upoznao sam pre dve godine sjajnog piloga Gorana Krnetu i završio pilotsku školu. Planiramo da kupimo helikoptere i ortački otvorimofirmu", kaže Tomić, prisećajući se tek da je pre dvadesetak godina otišao u Ameriku sa 150 dolara u džepu, a sada se vraća helikopterom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track