TEHNIČKA VODA: Iz čačanskih slavina poteklo, ali nije za piće

Proradio Rzav

TEHNIČKA VODA: Iz čačanskih slavina poteklo, ali nije za piće

Srbija -
Čačani i Milanovčani dobili vodu koju još ne smeju da piju, a česme u Požegi i Lučanima i dalje su suve

ČAČAK - Tehnička voda stigla je u toku noći u Gornji Milanovac i Čačak pošto je sinoć otklonjen kvar na vodosistemu "Rzav".

Česme u Požegi i Lučanima i dalje su suve. Voda je krenula u sistem, ali treba da pređe put dug 75 kilometara da bi došla do potrošača. Punjenje samih cevi traje već više od 12 sati, a sada počinje da se oseća pritisak u rezervoarima u Čačku i Gornjem Milanovcu.

Sa druge strane, u Požegi i Lučanima i dalje postoje problemi zbog kvarova od havarije, tako da moraju da se obave još neke intervencije na ta dva kraka ne bi li voda stigla i do ovih opština. Voda je trenutno tehnička, moraju da se dezinfikuju cevi, a kada će voda biti za piće odlučiće inspekcijske službe.

Izdato je upozorenje da je zabranjeno svako nenamensko trošenje vode. Cisterne sa pijaćom i tehničkom vodom su i dalje tu.

Do nestašice vode došlo je zbog kvara na centralnom magistralnom vodovodu vodosistema "Rzav", koji se dogodio u nedelju oko 12.30 u mestu Prijanovići, kod Lučana. Javno preduzeće "Rzav" iz Arilja, koje snabdeva vodom pet gradova, zbog kvara je obustavilo isporuku vode Čačku, Lučanima i Gornjem Milanovcu. Prema podacima iz tog preduzeća, Čačak i Gornji Milanovac se sada snabdevaju vodom iz sopstevnog vodosistema, dok su Lučani i mesto Guča ostali bez vode i snabdevaju se iz cisterni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track