KAO U RIJU: Novi Sad u ritmu sambe
Foto: Reuters

Dani Brazila

KAO U RIJU: Novi Sad u ritmu sambe

Srbija -
Karneval će ponuditi Novosađanima i njihovim gostima muzičke, plesne i sportske radionice, prezentacije, izložbe, predstave, koncerte i noćne zabave

NOVI SAD - Samba karneval Dani Brazila ponovo stiže u Novi Sad - večeras se, četvrti put, otvara ova manifestacija muzike, plesa, sporta i pre svega, vrhunske zabave.

Do 18. avgusta, ovaj karneval će ponuditi Novosađanima i njihovim gostima muzičke, plesne i sportske radionice, prezentacije, izložbe, predstave, koncerte i noćne zabave koje će se tokom festivala odvijati na više lokacija u gradu, na kupalištu Štrand, u Kulturnom centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kao voditelji programa angažovani su stručnjaci iz zemlje i inostranstva, koji su u svojim oblastima izuzetno uspešni. Trećeg dana festival će obeležiti međunarodna karnevalska povorka, koja će proći kroz grad.

Projekat Dani Brazila nastao je iz želje da se Novosađani upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću brazilske kulture, kako bi se unapredio međukulturni dijalog u multietničkoj sredini i stekao uvid u moderne evropske kulturne trendove.

Zainteresovani mogu da se prijave za besplatne radionice samba udaraljki, samba plesa i kapuere putem interent stranice www.danibrazila.org

Prethodne godine festival je privukao pažnju 8.000 ljudi iz celog sveta, čime je pokazao da može da se poredi sa većim svetskim festivalima ovog tipa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track