Najnovije vesti

Užički aerodrom Ponikve otvoren za čarter letove

Od septembra

Užički aerodrom Ponikve otvoren za čarter letove

Srbija
Reč je o manjim, nekomercijalnim avionima, sa najviše deset mesta

UŽICE - Aerodrom Ponikve biće otvoren za civilni saobraćaj početkom septembra, potvrdio je direktor aerodroma, Saša Savić.

"Najdalje do polovine septembra na Ponikve će sleteti prvi avion. Radi se o manjim, nekomercijalnim avionima, sa najviše deset mesta",kaže Savić.

"Aerodrom ima kapacitet da primi i avione do 100 mesta, ali procenjeno je da za tim još nema potrebe. Saobraćaj manjih aviona doprineće lakšem putovanju privrednih delegacija iz Srbije i sveta u užički kraj, a najviše koristi od aerodroma imaće turističke destinacije Zlatibor, Mokra Gora i Tara", kaže Savić.

Zamenica predsednika opštine Čajetina, Bojana Božanić, ističe u izjavida je ta opština veoma zainteresovana da finansijski i logistički pomogne dalja ulaganja u aerodrom Ponikve.

"Otvaranje aerodroma Ponikve za civilne letove za nas prevashodno znači mogućnosti dolaska većeg broja, pre svega, stranih turista na Zlatibor", kaže Božanićeva, dodajući da je neadekvatna saobraćajna infrastuktura predstavljala prepreku za dolazak gostiju visoke klase.

Ona naglašava da će otvaranje aerodroma Ponikve za civilni saobraćaj predstavljati značajan korak za razvoj čitavog Zlatiborskog okruga, ne samo u pogledu turizma, već i privrede i poljoprivrede.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...