PRVA POMOĆ: Jagodinskim prvacima po 8.000 dinara iz budžeta grada
Foto: Beta

Za dobar početak

PRVA POMOĆ: Jagodinskim prvacima po 8.000 dinara iz budžeta grada

Srbija -
Đaci- putnici će i ove godine na tertoriji grada imati besplatan autobuski prevoz

JAGODINA - Grad Jagodina će i ove godine iz budžeta dati po 8.000 dinara roditeljima đaka koji polaze u prvi razred, kako bi im pomogli da za decu kupe šta je potrebno, izjavio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

"Radimo to poslednjih osam godina svesni da mnogi roditelji teško žive, ne rade, ne mogu naći posao ili su ga izgubili ili da imaju veoma male plate a pojedinci i višečlane porodice u kojima niko ne radi", rekao je Marković.Prijem za đake prvake, njihove roditelje i nastavnike i dodala pomoći, uz prigodan program, biće upriličen naredne sedmice, po tradiciji u Sporstkoj hali Jagodinskog sportskog saveza.

Po 8.000 dinara ove godine primiće oko 750 đaka prvaka iz deset gradskih i seoskih osnovnih škola Jagodine.USkupštini grada juče je rančeve sa kompletnim školskim priborom dobilo 800 učenika čiji su roditelji slabog ekonomskog stanja, a vrednost ranca i pribora je po 3.000 dinara.

Đaci- putnici će i ove godine na tertoriji grada imati besplatan autobuski prevoz, obećao je Marković.

Marković je podsetio da je zahvaljujući programu pomoći grada učenicima u ovim kriznim godinama teške ekonomske situacije i ove godine na moru u Crnoj Gori i Grčkoj letovalo preko 3.000 učenika - 1.800 osnovaca i 1.250 maturanata srednjih škola Jagodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track