INCIDENT U DEBELJAČI: SNS traži hitnu istragu!

Neprimereno ponašanje odbornika

INCIDENT U DEBELJAČI: SNS traži hitnu istragu!

Srbija -
SNS zahteva od nadležnih državnih organa da što hitnije pokrene detaljnu istragu i odgovorne u tom incidentu u skladu sa zakonskim propisima primereno kazne, kako bi se povratilo poverenje građana u državne organe i obezbedila njihova sigurnost

BEOGRAD - Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Kovačici najoštrije je osudio incident u kojem je Pera Đuričkov iz Debeljače, odbornik Demokratske stranke u Skupštini opštine Kovačica, napao saobraćajnog policijaca Zlatana Cvetkovića kao i što je pre toga vređao i napao građane Debeljače romske nacionalnosti.

Takođe, zahteva od nadležnih državnih organa da što hitnije pokrene detaljnu istragu i odgovorne u tom incidentu u skladu sa zakonskim propisima primereno kazne, kako bi se povratilo poverenje građana u državne organe i obezbedila njihova sigurnost, navodi se u saopštenju tog stranačkog odbora.

Zbog tog incidenta koji se dogodio 18. avgusta u večernjim časovima naprednjaci iz Kovačice osudili su i, kako navode u saopštenju, postupak načelnika PU Pančevo Zvezdana Radojkovića, pomoćnika direktora policije i komandira PS Kovačica Jana Mihalja što su Đuričkova pustili pre isteka roka od 48 sati zadržavanja u policiji, kao i što su ga lično odvezli u Okružni zatvor u Pančevo.

Naprednjaci iz Kovačice kritikuju i postupanje nadležnih u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, jer nije ispoštovan redosled dodeljivanja obrađivaču predmeta pa ga je, kako tvrde, umesto po redosledu da predmet dobije zamenik tužioca Goran Medaković, dobio Mišo Zahorec iz Kovačice koji je Đuričkova pustio iz pritvora.

SNS iz Kovačice izvodi zaključak da se zbog toga "s razlogom može sumnjati na korupciju u tužilaštvu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track