Mirović: SNS će ostvariti ubedljivu pobedu u Vrbasu

Lokalni izbori u Vrbasu

Mirović: SNS će ostvariti ubedljivu pobedu u Vrbasu

Srbija -
Izbori u Vrbasu su prilika da SNS još jednom potvrdi svoju snagu i da građani izbornom voljom još jednom pokažu da odbacuju politiku naših najvećih političkih oponenata - Demokratske stranke, rekao je Mirović

VRBAS - Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je danas da veruje da će ta stranka ostvariti ubedljivu i briljantnu pobedu na lokalnim izborima u Vrbasu, koji su zakazani za 13. oktobar.

On je na konferenciji za novinare održanoj u sedištu Opštinskog odbora SNS u Vrbasu rekao da očekuje da će rezultati tih lokalnih izbora biti na tragu rezultata ostvarenih na lokalnim izborima održanim u ovoj godinu u Srbobranu i Kovinu.

"Izbori u Vrbasu su prilika da SNS još jednom potvrdi svoju snagu i da građani izbornom voljom još jednom pokažu da odbacuju politiku naših najvećih političkih oponenata - Demokratske stranke", rekao je Mirović.

Prema njegovim rečima, pobeda SNS na izborima u Vrbasu, a kasnije i u Odžacima jasno će pokazati nedostatak legitimiteta koji ima pokrajinska vlast.

"U životu, pa i u politici postoje pisana i nepisana pravila. Po nepisanim pravilima, ukoliko neka vlast tokom godine redovno gubi na izborima sprovedenim na bilo kom nivou logično je da skrati mandat skupštine i raspiše nove izbore. Međutim, svedoci smo da aktuelna vlast u AP Vojvodini ne želi da primeni ta nepisana pravila", rekao je Mirović na pitanje da li će rezultati izbora u Vrbasu doprineti eventualnom raspisivanju vanrednih izbora sa pokrajinsku skupštinu.

Na novinarsko pitanje kako će kao budući ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu sarađivati sa Vladom Vojvodine, odnosno pokrajinskom vlašću na čiji račun često iznosi oštre primedbe, Mirović je kazao da će saradnja biti na određenim projektima.

"Ja sam prvi koji je u Vojvodini promovisao ideju okupljanja oko projekata i u tom pravcu ću raditi i ubuduće. Ako postoji nešto što je bitno za građane eliminisaćemo međusobne razlike i radićemo na realizaciji tih projekata", poručio je Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track