PAO DOGOVOR: DS i URS u koaliciji za izbore u Vrbasu

Pajtić i Dinkić pod ruku

PAO DOGOVOR: DS i URS u koaliciji za izbore u Vrbasu

Srbija -
Dinkić je naglasio da će URS učiniti sve da pomogne listi na čijem čelu je Pajtić da pobedi na izborima u Vrbasu

NOVI SAD - Potpredsednik Demokratske stranke i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić saopštili su da će te dve stranke zajedno nastupiti na lokalnim izborima u Vrbasu.

Pajtić je nakon jednočasovnog sastanka sa Dinkićem rekao novinarima da je dogovoren zajednički nastup na izborima u Vrbasu i da će kanidat URS-a Zoran Puzović biti na listi DS-a na tim izborima.

"Sigurni smo u našu pobedu u Vrbasu, a saradnja sa URS-om je logična jer je ta partija danas u opoziciji na republičkom nivou", rekao je Pajtić.

On je na pitanje novinara da li novouspostavljenom saradnjom sa Dinkićem okreće leđa predsedniku DS Draganu Đilasu, rekao da nikome ne okreće leđa i da to nikako ne predstavlja cepanje stranke već ukrupnjavanje i povezivanje svih proevropskih stranaka.

"Razgovarali smo i o mogućnosti da Dinkić iskoristi svoje veze sa investitorima iz inostranstva da ulažu u Vojvodinu", rekao je Pajtić.

Dinkić je naglasio da će URS učiniti sve da pomogne listi na čijem čelu je Pajtić da pobedi na izborima u Vrbasu.

"Predložio sam da moji saradnici pomognu da više stranih investicija stigne u Vojvodinu, a tu je i dogovor sa Al dahrom o izgradnji sistema za navodnjavanje koji će najvećim delom biti realizovan u Vojvodini", rekao je Dinkić.

Na pitanje novinara da počasni predsednik DS Boris Tadić svojevremeno nije želeo da sarađuje sa Dinkićem, a da je sada DS prihvatljiv partner za URS, Dinkić je rekao:

"Ja sam ovde isključivo zbog Bojana Pajtića sa kojim odlično sarađujem i sa kojim se poznajem još iz vremena dok je DS vodio pokojni Zoran Đinđić, a predsednike DS ne bih želeo da komentarišem".

Lokalni izbori u Vrbasu su zakazani za 13. oktobar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track