ŠABAČKA ČIVIJADA: Smeh, šala i dobro raspoloženje!

Čivijaška Republika

ŠABAČKA ČIVIJADA: Smeh, šala i dobro raspoloženje!

Srbija -
Vedar duh najbolji je lek za sve brige i probleme

ŠABAC - Čivijaškim časom i izložbom karikatura u Šapcu je počeo tradicionalni, trodnevni vašar humora i satire. U Narodnom muzeju, dodeljene su nagrade autorima najboljih aforizama, satiričnih priča i karikatura.

U prestonici Čivijaške Republike već 45 godina vladaju samo smeh i dobro raspoloženje. Šapčani vole da se šale i na svoj i na tuđi račun, jer je, kako kažu, vedar duh najbolji lek za sve brige i probleme.

Ognjen Šestić, dobitnik prve nagrade za satiričnu priču kaže da inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, najčešće u svakodnevnom životu."Zato sam na ovaj konkurs i poslao jednu priču iz svakodnevnog života. Verovatno su se ljudi prepoznali u njoj", kaže on.

Na ovogodišnji konkurs stiglo je više od 4.000 radova. Dobitnik nagrade za aforizam je Mile Đorđijoski iz Makedonije. Priznanje za najbolju karikaturu pripalo je Zoranu Mihailoviću iz Beograda

"Ove godine mi se posrećilo, da li zbog teme ili možda zbog toga što sam pre 38 godina svoju prvu karikaturu objavio baš u Šapcu", kaže Mihailović.

Tokom trodnevne manifestacije, u Šapcu će biti otvorene tri izložbe, organizovani koncerti i karnevali. Centralni deo programa biće održan u subotu, kada će jedinstvena Čivijaška Republika dobiti i novog predsednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track