MIS SIMENTALKA: Kravi šampionki 15.000 dinara

Izložba kod Rekovca

MIS SIMENTALKA: Kravi šampionki 15.000 dinara

Srbija -
Prva pratilja dobija 11.000, druga 10.000 i treća 9.000 dinara nagrade

BELUŠIĆ - Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u subotu će u Belušići kod Rekovca biti održana 7. izložba priplodnih krava i steonih junica simentalske rase iz Levča, saopštio je Fond za razvoj poljoprivrede opštine Rekovac.

Reč je o opštinskoj izložbi na kojoj će biti oko 60 do 70 krava i junica koje je odabrala Matične službe i Komisija za odabir grla, izjavio je direktor Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Rekovac Aleksandar Ristić.

On je napomenuo da se u Levču povećava broj rasnih goveda simentalske pasmine, a ovakve izložbe pomažu razvoju stočarstva opštine Rekovac koja je izrazito poljoprivredna.

U organizaciji izložbe, uz Skupštinu opštine Rekovac, učestvuje i Udruženje odgajivača goveda simentalske rase "Levčanka" iz Rekovca. Najbolja grla, po oceni komisije dobiće nagrade: šampionka sajama 15.000 dinara, prva pratilja 11.000, druga 10.000 i treća 9.000 dinara. Nagrade za najbolje osigurali su i sponzori sajma, proizvođači stočne hrane, veterinari. Najbolje će dobiti i pehare i lente, napomenuo je Ristić.

Svako grlo koje dođe na izložbu dobiće po 1.500 dinara. Uz uzložbu goveda bice upriličena i izložba poljoprivredne mehanizacije, stočne hrane i upotrebnih predmeta pletnih od pruća.

Izložba se održava na Stočnoj pijaci od osam do 13 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track