NIŠ: Podoficir Vojske Srbije iz požara spasao staricu!
Foto: Vojska Srbije

Herojski podvig

NIŠ: Podoficir Vojske Srbije iz požara spasao staricu!

Srbija -
Zastavnik Pašić reagovao je hitro, zaštitio se vlažnom krpom i ušao u požarom zahvaćene prostorije, pronašao staricu koja je u polusvesnom stanju ležala na podu i u naručju je izneo iz kuće

NIŠ - Glavni podoficir Trećeg bataljona vojne policije zastavnik 1. klase Ranko Pašić iz požara je spasao staricu Ljubicu Lazarević, čiju je kuću zahvatio požar.

Nekoliko pripadnika Trećeg bataljona VP i Treće brigade Kopnene vojske vraćajući se s posla primetili su da je jednu od kuća u blizini kasarne „Knjaz Mihailo“ u Nišu zahvatio požar.

Jedan od meštana niškog naselja Pantelej uzviknuo je da se u kući verovatno nalazi sedamdesetosmogodišnja Ljubica.

Zastavnik Pašić reagovao je hitro, zaštitio se vlažnom krpom i ušao u požarom zahvaćene prostorije, pronašao staricu koja je u polusvesnom stanju ležala na podu i u naručju je izneo iz kuće.

Nakon toga, zajedno sa pristiglim pripadnicima vatrogasne jedinice iz Niša, pripadnici Vojske Srbije lokalizovali su požar, dok je Ljubici, koja je zadobila opekotine, ekipa hitne pomoći ukazala medicinsku pomoć.

– Taj deo spasavanja potrajao je minut, možda dva, ali se meni čini kao da je trajao čitavu večnost. Nikada mi vreme nije tako sporo prolazilo. U jednom trenutku sam iskrenuo nogu, ali bez posledica, priseća se zastavnik Pašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja