(FOTO, VIDEO) NEVREME STIGLO U SRBIJU: Potopljena Loznica, Beograd na udaru tokom noći!
Foto: Twitter

Problemi u najavi

(FOTO, VIDEO) NEVREME STIGLO U SRBIJU: Potopljena Loznica, Beograd na udaru tokom noći!

Srbija -
Meteorolozi upozorili da nas očekuju vremenske nepogode s mnogo kiše, gradom, jakim vetrom i grmljavinom. Ulice pojedinih gradova Srbije su već pod vodom
1 / 6 Foto: Čitalac Kurira

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za nevreme koje će pogoditi Srbiju u noći između utorka i srede sa obilnim padavinama, gradom i jakim vetrom. U većini mesta očekuje od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, a u zapadnim i centralnim krajevima ponegde i od 60 do 80 litara za 24 sata, uz grad. Obilna kiša se očekuje i u četvrtak - u većini mesta od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, upozoravaju meteorolozi.

U Beogradu se očekuje oblačno i malo svežije vreme povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Moguće su kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim vetrom i gradom. Severozapadni vetar biće slab do umeren. Jutarnja temperatura oko 18 stepeni, najviša dnevna oko 23 stepena.

U Valjevu je u utorak uveče palo oko 54 litra kiše po kvadratnom metru, a oluja je izazvala probleme u snabdevanju električnom energijom.

Nevreme je očelo oko 19.00 sati, a zbog velike grmljavine iz sistema je "ispala" velika trafostanica na Boričevcu, pa je dobar deo grada bio bez struje.

Potop u Loznici
Potop u Loznici

Dramatično je u potopljenoj Loznici, gde centrom grada teče bujica vode, a jaka kiša pada nesmanjenim intenzitetom.

Kritično je bilo i u Subotici

Suboticu i Palić je nešto posle 19 sati zahvatilo snažno nevreme, praćeno jakom vetrom koji je, uz postepeno pojačavanje kiše i prave provale oblaka, doneo i grad veličine graška.

Snažna polučasovna kiša uz povremenu grmljavinu napravila je velike probleme u saobraćaju te su neke ulice biti zatvorene za saobraćaj zbog velike količine vode koju odvodni sistem nije uspeo blagovremeno da kanališe, objavio je portal subotica.com.

U Vojvodini, na jugozapadu, zapadu, Šumadiji i jugoistoku kiša i pljuskovi sa grmljavinom u večernjim satim. Na području Beograda mestimično pljuskovi sa grmljavinom i pojačanim vetrom, navodi RHMZ.

Bujice potopile Loznicu

U Loznici, gde jedanas od 16 do 20 časova palo 47 litara kiše po kvadratnom metru, prema informacijama ovdašnje Meteorološke stanice, stanje je dramatično. Kiša je i posle 21 čas nastavila da pada nesmanjenim intenzitetom.

Do 20 časova, ulicama su su se kretala vozila, ali kako se bujica širila, sabraćaj više nije bio moguć. Da zlo bude veće, izlila se reka Štira, koja teče kroz čitav grad. Bez struje su oko 21 čas ostale mnoge zgrade u centru grada, od Robne kuće "Jadar" do dela grada prema "duplim trakama" i bolnici. Nikada do sada se nije desilo da pod vodom bude središte grada

Vodena bujicaje ušla je i u zdanje Medicine rada Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, koje se nalazi u naselju Gradilište, saopštila je dr Branka Krasavac, pomoćnik direktora te ustanove, čije su osoblje jedva uspela da evakuišu terenska vozila.

Bujice su "okupirale" i deo puta do Banje Koviljače - od "Viskozine" kapije broj 3, do ulaska u to turističko mesto, pa je saobraćaj u prekidu, potvrđeno je Stanici saobraćajne policije u Loznici.

Od Loznice do Koviljače, umesto tim drumom, koji je lokalnog karaktera, može da se dođe zaobilaznim putem, koji vodi ka Malom Zvorniku, odnosno Šapcu.

Bujica je pogodila i deo regionalnog puta Loznica-Zajača, koji je od ponedeljka uveče zatvoren za saobraćaj.

Udari groma oštetili su i pojedine dalekovode za seosko područje opštine. Vatrogasci su intervenisali u gašenju jednog požara, a prema rečima dežurnog u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu bilo je dosta poziva za ispumpavanje vode iz stambenih i poslovnih prostorija koje su zbog jakog pljuska poplavljene.

U pojedinim delovima grada bilo je problema u funkcionisanju saobraćaja zbog toga što kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu koja se izlila na grad.

Dejstvovale su protivgradne stanice na području Šapca, Bogatića i Obrenovca.

Pod vodom je i Kosjerić. Naselje Seča Reka danas popodne je usled obilnih padavina ponovo poplavljeno, a oko 20 kuća ugroženo, izjavili su meštani tog naselja.

U poslednja tri dana, ovo je drugi put da se reka Seča izlila i da je poplavila to naselje.

Jaka Kiša sa grmljavinom u Kraljevu, Arilje bez struje zbg udara groma

Područja Kraljeva i Vrnjačke Banje večeras je oko 21 sat zahvatila jaka kiša praćena grmljavinom, ali nevreme nije pričinilo štetu.

Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, izjavio je da je u tom gradu palo 15 litara kiše.

Arilje je zbog udara groma oko sat vremena bilo bez električne energije.

Jaka kiša je zahvatila i Kragujevac i veći deo centralne Srbije. UKruševcu je oko 19.30 počelo nevreme praćeno grmljavinom i jakim vetrom.

http://www.youtube.com/watch?v=Lns_AdwkxMc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track