TROVANJE U ŠAJKAŠU: Jedan učenik zadržan, ostali pušteni iz bolnice
Foto: Tanjug

Pregledano 44

TROVANJE U ŠAJKAŠU: Jedan učenik zadržan, ostali pušteni iz bolnice

Srbija -
Analize bi do sutra trebalo da budu završene, a Zavod za sudsku medicinu obavestiće javnost o tim rezultatima, istakao je portparol bolnice Dušan Vuković

NOVI SAD - Sva deca iz Osnovne škole "Isidora Sekulić" iz Šajkaša, sem jednog detata, pustena su tokom popodneva kući iz Dečje bolnice u Novom Sadu, izuzev jednog deteta, rekao je danas portparol te bolnice Dušan Vuković. Vuković je rekao Tanjugu da je u Dečjoj bolnici bilo smešteno 20 dece, a da je jedan učenik, koji je zadržan u bolnici, redovan pacijent bolnice, jer je hronični bolesnik.

"Sva deca su stabilnog zdravstvenog stanja bez bilo kakvih problema, pa samo ih otpustili", rekao je Vuković i dodao da rezultati analize uzoraka krvi uzetih od učenika još nisu gotovi u Zavodu za sudsku medicinu.

"Analize bi do sutra trebalo da budu završene, a Zavod za sudsku medicinu obavestiće javnost o tim rezultatima", rekao je on.

U Dečjoj bolnici tokom jučerašnjeg dana pregledano je 44 učenika osnovne škole u Šajkašima sa simptomima trovanja. Ministarstvo prosvete saopštilo je ranije danas da je za sada isključena mogućnost trovanja učenika gasom, ali i hranom.

U prostorijama škole tokom noći su postavljeni instrumenti za detektovanje hemijskih agenasa, ali do ovog trenutka nije zabeleženo prisustvo bilo kog agensa. U školi je obustavljena nastava do daljnjeg, do utvrđivanja okolnosti i potencijalnog postojanja agenasa koji su tokom jučerašnjeg dana izazvali simptome trovanja kod učenika i odvija se u isturenom odeljenju škole u Mošorinu.

Direktorka škole Mirjana Nikolić Mušicki jutros je pokrenula interne postupke prikupljanja relevantnih informacija, uzimanje izjava od zaposlenih i druge intereventne i preventivne aktivnosti.

U školi je formiran i tim za krizne intervencije, a u u saradnji sa policijom i lokalnom samoupravom angažovane su osobe na obezbeđenju objekta. U Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" u Šajkašu kod Titela juče je nakon časa fizičkog vaspitanja došlo do trovanja učenika, uglavnom iz VII-2 odeljenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja