Ljubav prema alfama jača od kiše

Tradicionalno okupljanje ljubitelja italijanskih četvorotočkaša na Adi Huji

Ljubav prema alfama jača od kiše

Auto -
Vozači tačno 159 „alfa“ okupili se da bi se videlo ko je ko u alfa svetu. Izabran najlepši automobil, mereni decibeli...

Tamni oblaci i kiša koja je padala sve jače i jače nisu mogli da ometu ljubitelje automobila „alfa romeo“ da se i ove godine okupe u izuzetno velikom broju na Adi Huji.

Skup je organizaovao Alfa Romeo klub Srbije, a bilo je tačno 159 „alfa“. Rekli bismo - simboličan broj, jer je to naziv jedne od najlepših limuzina na svetu. Alfisti su poznati kao ljudi koji prema svojim italijanskim ljubimcima gaje poseban odnos, pa su njihovi četvorotočkaši i ovoga puta stigli nalickani.

Od prelepog „sprinta QV“ do najnovijih, „mita“ i „đulijete“, to je zaista bio praznik za oči. Naravno, uživala su i druga čula, pošto je jedno od zanimljivih takmičenja bilo ono za najlepši zvuk. Brujala je Ada Huja, mereni su decibeli, svoje glasove dala je i publika, a pobedu je odnela „alfa 75“ čiji je vlasnik ponosni Aleksa.

Poseban doživljaj bila je vožnja po karting stazi. Škripale su gume, borba za svaku sekundu je nemilosrdna, a kao najspretniji pokazao se Banjalučanin Predrag Đukić, koji može da se pohvali pravom makinom - „alfom 166 3.2 TI“.

Kakav bi ovo skup alfista bio a da se ne proglasi i najlepši automobil. Iako je konkurencija bila žestoka, dileme nije bilo. „Sprint“ vlasnika Vladimira Novakovića jedinstven je primerak perfektno restauriranog automobila. Ovaj model i dan-danas mami uzdahe gde god da se pojavi.

Otvorilo se nebo, ali ko mari... Alfisti na Adi Huji
Otvorilo se nebo, ali ko mari... Alfisti na Adi Huji

Sprint proglašen najlepšom alfom
Sprint proglašen najlepšom alfom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja