ADRIA MEDIA GROUP U KAMPANJI ZA PODIZANJE SVESTI O MENTALNOM ZDRAVLJU: Ako se ne osećate dobro, potražite pomoć lekara, makar i anonimno!
Foto: Promo

ADRIA MEDIA GROUP U KAMPANJI ZA PODIZANJE SVESTI O MENTALNOM ZDRAVLJU: Ako se ne osećate dobro, potražite pomoć lekara, makar i anonimno!

Život -

U našem društvu sramota je priznati da si tužan ili da se ne osećaš dobro, a na odlazak kod lekara (psihologa ili psihoterapeuta), odlučuju se samo retki, oni koji znaju koliko razgovor sa stručnim licem može da pomogne

Kako bi što veći broj sugrađana motivisali da potraže stručnu pomoć, klinika dr Laza Lazarević je otvorila Centar za mentalno zdravlje na 20. spratu Beograđanke u kojem svi koji to žele mogu da razgovaraju sa psiholozima, psihijatrima i socijalnim radnicima i to potpuno besplatno, bez uputa i zdravstvene knjižice. U proteklih godinu dana, Centru se obratilo više od 5.000 građana, od kojih je svaki drugi prvi put bio u kontaktu sa profesionalnim licem iz domena mentalnog zdravlja.

Činjenica je da su građani nedovoljno obavešteni o važnosti obraćanja stručnim licima za pomoć, da postoje brojni “mitovi” o tome da će svakog ko se obrati za pomoć zatvoriti u bolnicu i slično, da ogroman broj građana uzima lekove za smirenje bez konsultacije s lekarom što često rezultira zanemarivanjem poremećaja koji vremenom može da dovede do težih stanja. Upravo zato, kompanija Adria Media Group odlučila je da podrži kampanju klinike Dr Laza Lazarević koju realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, kako bi građanima Srbije pomogli da prepoznaju simptome mentalnih poremećaja i poremećaja ponašanja, da shvate zašto je važno da ne pokušavaju da sakriju problem i kome da se obrate za stručnu pomoć.

foto: Promo

U narednom periodu razgovaraćemo sa eminentnim stručnjacima iz ove oblasti, provešćemo dan sa pacijentima u klinici dr Laza Lazarević, razgovaraćemo sa ljudima koji žive normalno zahvaljujući terapiji koju koriste, pokušaćemo da dočaramo kako izgleda odlazak kod psihologa ili psihoterapeuta i da objasnimo zašto su opasni “priučeni” stručnjaci…

Cilj nam je da naše poruke stignu do što većeg broja građana jer samo kad smo zdravi možemo da budemo srećni!

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track