NESTANE CEO JEDAN SVET! Mnogi pate zbog odlaska Dejana Mijača: U neprekidnoj jurnjavi života i smrti, neki zasluže VEČNOST!
Foto: Vladimir Šporčić

SVI SU GA VOLELI

NESTANE CEO JEDAN SVET! Mnogi pate zbog odlaska Dejana Mijača: U neprekidnoj jurnjavi života i smrti, neki zasluže VEČNOST!

Kultura -

Istaknuti reditelj Dejan Mijač danas nas je napustio u 88. godini života.

Dejan Mijač, Reditelj
foto: Marina Lopičić

Veliki reditelj iza sebe je ostavio veliki broj neverovatnih umetničkih dela, među kojima su i Ženidbe i udadbe", "Golubnjače", "Pučine", "Putujućeg pozorišta Šopalović", do "Vase Železnove" ili "Rodoljubaca".

Osim neverovatne umetnosti, iza reditelja ostala su i brojna slomljena srca. Dejana su jako poštovali brojni fanovi, prijatelji i kolege, a mnogi glumci oglasili su se danas na društvenim mrežama, ne bi li makar tako mogli da odaju poštu ovom plodonosnom reditelju.

Zbog njegove smrti oglasili su se brojni njegovi saradnici i prijatelji, ali i njegovi studenti i glumci koji su od njega naučili tajnu ove umetnosti. Među njima su se na spisku našli i Mira Adanja Polak, Jasna Đuričić, Biljana Srbljanović, Anita Mančić, Sergej Trifunović, čak i popularni bend "Neverne bebe".

Svako od njih imao je šta da kaže po pitanju odlaska ovog genijalnog reditelja, a njihove reči bile su emotivne.

- U neprekidnoj jurnjavi početka i kraja, smeha i suza, života i smrti, neki zasluže večnost. Poslednji pozdrav iz nekog pozorišnog, ali i košarkaškog prvog reda...(Dejan Mijač, 1934-2022) - objavio je pomenuti bend na svojoj zvaničnoj fejbuk stranici.

Anita Mančić gotovo da je ostala bez reči zbog ove velike tragedije, te je u opisu fotografije koju je okačila na društvenu mrežu fejsbuk napisala samo ime i prezime ovog reditelja, bez i jedne druge reči, a na svoj instagram stori podelila je sliku, koju je na svoj instagram profil okačio glumac Svetozar Cvetković, na kojoj je pisalo samo:

-Nestane ceo jedan svet!

Od profesora oprostili su se i Sloboda Mićalović i Sergej Trifunović. Glumac je u opisu fotografije koju je podelio na društvenu mrežu instagram napisao:

- Hvala za sve, profesore. Od vas sam čuo najlepše i najpametnije stvari o pozorištu. Hvala vam. Dejan Mijač, 1934-2022

Sa druge strane, lepa Sloboda, takođe je ostala bez mnogo reči, te je u poslednjem pozdravu napisala samo:

Sloboda Mićalović
foto: Printscreen

- Zbogom profesore.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track