Muzički karavan oduševio u Čačane
Foto: Marko Daniel

Muzički karavan oduševio u Čačane

Kultura -

Projetak Sa Mozzartom na krilima muzike pod pokroviteljstvom prve dame gospođe Tamare Vučić još jednom je pokazao da se snovi i ciljevi kvalitetom i radom ostvaruju, i da se kultura vraća u svoj dom, ovoga puta u Centar za kulturu u Čačku.

Klavirski koncert pijaniste Stefana Đokovića počeo je minutom ćutanja kojim su okupljeni Čačani zajedno sa mladim umetnikom odali počast preminulim žrtvama u tragedijama koje su duboko emotivno potresle Srbiju.

- Nakon minuta ćutanja bilo je izuzetno teško nastaviti program. Iskreno saučešće porodicama svih preminulih. -izjavio je Stefan.

1 / 6 Foto: Marko Daniel

Muzika je dodirnula srca svih prisutnih pa je mladi virtuoz posle gromoglasnih aplauza izašao na bis nekoliko puta.

Uz predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa suprugom Tanjom uz čiju bezrezervnu podršku je ovaj koncert bio spektakl za pamćenje.

Fondacija Mozzart od samog početka prepoznala je značaj projekta Na krilima muzike i priliku da ideju o podršci kulturnim centrima uz Stefana Đokovića i njegov tim sprovede u delo.

Naredni koncert je zakazan za 9. jun kada će se Kragujevčani okupiti i dati svoj doprinos kulturu u gradu koji toliko vole i u kome žive.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track