JASNA ĐURIČIĆ NA FILMSKOM FESTIVALU U VENECIJI: U trci za nagrade sa serijom Znam kako dišeš, a evo zapleta neobične PRIČE
Foto: Deblokada/ Imrana Kapetanović

uspeh

JASNA ĐURIČIĆ NA FILMSKOM FESTIVALU U VENECIJI: U trci za nagrade sa serijom Znam kako dišeš, a evo zapleta neobične PRIČE

Kultura -

Serija "Znam kako dišeš" Jasmile Žbanić, u kojoj glavnu ulogu igra Jasna Đuričić, imaće svetsku premijeru u glavnom programu ovogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji, popularne Mostre. Tokom šest epizoda pratimo rad tužiteljke koja u Sarajevu istražuje slučaj dečaka samoubice i istovremeno se suočava s ličnim problemima.

Jasna Đuričić, Znam kako dišeš
foto: Promo

- Radnja serije kroz tužilačke istrage i porodične priče postavlja pitanja koliko verujemo svojoj deci, koliko ih poznajemo, šta kad su potpuno drugačija od nas i našeg sistema vrednosti - istakla je rediteljka za medije.

Serija je detektivskog žanra, snažno prožeta problematikom glavnog lika, samohrane majke u današnjoj Bosni, i smeštena je u urbani milje koji krije mnoge tajne. Pored Jasne, koja tumači Nevenu, igraju i Lazar Dragojević (Dino), Ermin Bravo (Haris), Mirvad Kurić (Džandžo), Jelena Kordić Kuret (Violeta), Jasna Žalica (Amra), Izudin Bajrović (Halid), Boris Isaković (Saša), Kemal Rizvanović (Kemal), Dino Bajrović (Adi) i Lana Stanišić (Lejla).

Jasna Đuričić, Jasmila Žbanić
foto: Beta/Teodora Milovanović, EPA/Clemens Bilan Pool

Podsećamo, rediteljka Jasmila Žbanić osvojila je Zlatnog medveda u Berlinu 2006. s filmom "Grbavica", a ostvarenje "Quo vadis, Aida" s Jasnom Đuričić u naslovnoj ulozi iz 2021. donelo joj je nagradu Evropske filmske akademije i nominaciju za prestižnu nagradu Oskar. Zahvaljujući ulozi u pomenutom ostvarenju, Jasna je proglašena najboljom evropskom glumicom.

Jasmila Žbanić
foto: Deblokada/ Imrana Kapetanović

Pored serije "Znam kako dišeš", na festivalu će biti prikazana samo još jedna serija, a u sklopu iste sekcije biće prikazani i novi filmovi Vudija Alena, Vesa Andersona, Lilijan Kavani i Romana Polanskog.

Kurir.rs

Bonus video:

08:05

LEPA BRENA BILA SVEDOK NA SUDU U SLUČAJU UTVRĐIVANJA OČINSTVA Advokat porodice Antonović za Kurir TV otkrio DETALJE SUĐENJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track