PREPOZNAJETE LI IH? Na prvoj klasi Borisa Isakovića sve zvezda do zvezde, sjajni glumci i ljudi! Jedan isti Ešton Kučer (FOTO)
Foto: Petar Aleksić

podrška profesoru

PREPOZNAJETE LI IH? Na prvoj klasi Borisa Isakovića sve zvezda do zvezde, sjajni glumci i ljudi! Jedan isti Ešton Kučer (FOTO)

Kultura -

Glumačka nagrada Dobričin prsten Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2022. godini danas je uručena Borisu Isakoviću na velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Dobričin prsten
foto: Petar Aleksić

Dramski umetnik i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu je 35. laureat ovog uglednog i najvišeg staleškog priznanja, koje se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i unikatne oslikane diplome na pergamentu. Isaković nije član JDP, ali je u njemu od 1994. godine, kad je stao na scenu u predstavi "Bure baruta", a i danas igra kao gost u kući. Na kraju dodele na scenu je sa svojim profesorom izašlo šest generacija njegovih studenta.

Dobričin prsten
foto: Petar Aleksić

U njegovoj prvoj klasi su sve same zvezde na čelu sa Anđelkom Stević Žugić i Markom Janketićem. Deo te čuvene generacije su i Zlatko Rakonjac, Stefan Trifunović, Tijana Karičić, Marija Medenica, Milica Živanović, Minja Peković (gledate je u seriji "Tunel") i Marija Mitrović.

Zlatko Rakonjac
foto: Printscreen/Youtube

Prvi je slavu stekao Zlatko Rakonjac još za vreme studija. On se pojavio u filmu "Rokenrol uzvraća udarac", poznat i kao "Mi nismo anđeli 3". Jedna od protagonista filma bila je folk pevačica Seka Aleksić, a Zlatko se tada odlično snašao u ulozi tinejdžera Marka. Zvali su ga srpski Ešton Kučer.

Dobričin prsten
foto: Petar Aleksić

Sjajne pozorišne karijeri ostvarile su Marija Medenica i Minja Peković, ali publika najviše zna Anđelku i Marka.

Kurir.rs

Bonus video:

04:11

Govor Borisa Isakovića nakon uručivanja nagrade Dobričin prsten

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track