"GLOGOVAC JE BIO GENIJE I PRINC GLUME" Za Gorana Bogdana kažu da je Nebojšin naslednik, a on iskreno progovorio o njihovom odnosu
Foto: Damir Dervišagić, Antonio Ahel/ATAImages

glumac za kurir

"GLOGOVAC JE BIO GENIJE I PRINC GLUME" Za Gorana Bogdana kažu da je Nebojšin naslednik, a on iskreno progovorio o njihovom odnosu

Kultura -

Glumac Goran Bogdan jedan je od najtraženijih na ovim prostorima, o čemu svedoči i činjenica da se nakon premijere filma "Živi i zdravi" Ivana Marinovića početkom februara publici predstavio sa tri ostvarenja na 52. izdanju Festa.

U filmu 'Za danas toliko'
U filmu "Za danas toliko"foto: CEBEF / FEST promo

Prvi susret s publikom u petak veče imalo je ostvarenje "Za danas toliko" Marka Đorđevića, a filmadžije su mogle da pogledaju i filmove "Bez povratka" Jusafa Ali Kana, koji je nakon osam godina stigao pred publiku, ali i ostvarenje Nevija Marasovića "Pamtim samo srećne dane".

Goran Bogdan
foto: ATA images

U razgovoru za Kurir popularni glumac se osvrnuo i na epitet naslednika Nebojše Glogovca.

- Nebojša i ja smo bili veliki prijatelji. Imao sam tu sreću da se družimo još dok sam bio na akademiji. On je bio lučonoša ljubavi i povezivanja visokokvalitetne umetnosti. Zahvalan sam na tome i mislim da je to velika odgovornost. On je bio genije i princ glume. Stvari za koje se Nebojša zalagao treba svima da nam budu zvezda vodilja i glumački esnaf bi trebalo da baštini moralne i intelektualne vrednosti za koje se on zalagao.

Nebojša Glogovac
foto: Nenad Petrović

Nebojša Glogovac napustio nas je prerano 2018. godine nakon borbe sa teškom bolešću. Njegova smrt duboko je potresla domaću javnost, a u njegovu čast ustanovljena je nagrada koja nosi ime Nebojša Glogovac.

Bonus video:

01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track