OBRNUTO: Šta bi bilo kad bi muškarci bili žene, a žene muškarci

Zamenjene uloge

OBRNUTO: Šta bi bilo kad bi muškarci bili žene, a žene muškarci

Ludi svet -
Kratkometražni film o životu jednog muškarca u "ženskom svetu" postao je pravi hit na internetu

Kako bi izgledao svet koji nas okružuje, kada bi bar na jedan dan muškarci i žene zamenili svoje rodne uloge videćete u kratkometražnom filmu "Majorité opprimée" koji je za kratko vreme postao pravi hit na internetu

Reč je o desetominutnom filmu koji je režirala Eleonor Purija i koji je premijerno prikazan 2010. godine. Izmenivši rodne uloge i stereotipe koje one nose sa sobom, radnja filma prati muškarca koji na ulici biva maltretiran od strane žena.

Rediteljka Purija ubrzo je na Jutjub postavila i verziju filma sa prevodom na engleski jezik. Od objavljivanja 5. februara film je već pogledalo više od pola miliona ljudi, a priča je ubrzo prevazišla granice Francuske.

http://www.youtube.com/watch?v=V4UWxlVvT1A#t=103

Sredinom protekle sedmice korisnici, i pre svega korisnice društvene mreže tviter širom Francuske, ukazivali su na nesigurnost žena na ulicama. Uz haštag #safedanslarue nekoliko hiljada tvitova posvećeno je temi bezbednosti žena i neprijatnostima koje pripadnice tog pola svakodnevnoj doživljavaju na ulicama, te se među tvitovima našao i link ka ovom filmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track