POČELO JE: Amerikanci se pripremaju za zombi apokalipsu

Nikad se ne zna

POČELO JE: Amerikanci se pripremaju za zombi apokalipsu

Ludi svet -
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pripremio je uputstva za preživljavanje

S obzirom na rastuću popularnost serija koje prikazuju svet nakon apokalipse, pojedine države su počele da pripremaju svoje građane i na mnoge neverovatne scenarije, uključujući tu i zombije.

Ranije ove godine, američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti napokon je počeo da priča o nečemu o čemu većina Amerikanaca ozbiljno razmišlja otkad je počela da se prikazuje serija o zombijima "The Walking Dead" (Okružen mrtvima).

via GIPHY

Na stranicama centra objavljena su važna uputstva šta treba učiniti u slučaju zombi apokalipse. Tačnije, centar je pripremio svoje sugrađane za dolazak zombija, ali i bilo kakvu prirodnu katastrofu poput ekstremnih vremenskih uslova ili zemljotresa.

via GIPHY

Iako je to možda malo verovatno, pripremićete se ako zombiji počnu da haraju. Ono što je bitno jeste da imate spreman komplet za hitne slučajeve koji uključuje: vodu, hranu sa dužim rokom trajanja, lekove, baterije, džepnu lampu, radio... sve što bi moglo da vam pomogne da preživite. Ističe se da treba napraviti i plan sa porodicom i pratiti vesti kako bi bili informisani o onome što sledi.

Ipak, za svaki slučaj, ne bi bilo loše imati i nešto za odbranu poput čekića, piše portal Ozy. Jer uvek je dobro imati plan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track