UČENICE (12) NA DVORCU HENRIJA VIII: Pratio nas je duh ledi Grej. Evo, uverite se sami...

Snimile utvaru

UČENICE (12) NA DVORCU HENRIJA VIII: Pratio nas je duh ledi Grej. Evo, uverite se sami...

Ludi svet -
Dve srednjoškolke uslikale su duh čuvene ledi Grej, koja već 200 godina hoda hodnicima dvorca Hempton kort

Dve srednjoškolke uslikale su duh čuvene ledi Grej, koja već 200 godina hoda hodnicima dvorca Hempton kort. Naime, Holi Hempšir (12) je htela da ajfonom fotografiše svoju rođaku Bruk Mekgri (12) dok su obilazile dvorac iz 16. veka.

Dok ju je slikala u kadar je uletela ženska sulueta sa tamnom kosom i u crnoj haljini i izgledala je potpuno stvarno. Kada je ponovo slikala, na fotografiji nije bilo ni traga ni glasa od utvare.

Devojke nisu bile ni svesne da šta su uspele da uslikaju, tek dan kasnije i nisu mogle da veruju.

"Potpuno sam odlepila. Nisam videla ništa kada sam bila tamo. Mi nismo znale da tim sobama šetaju duhovi. Nisam spavala od tada", rekla je izbezumljena Bruk.

Dama Džej Grej umrla je od velikih boginja 1562. Njen duh se počeo pojavljivati od 1829. kada je obnovljena crkva u palati, a njen grob preneli na drugo mesto. Ubrzo nakon toga počeli su hodnicima dvorca da se prostiru čudni zvukovi.

Ledi Grej je bila engleska plemkinja za koju neki istoričari smatraju da je bila engleska vladajuća kraljica. Njena osporena vladavina počela je, prema nekim tumačenjima, nakon smrti njenog rođaka Edvarda VI, a po drugima četiri dana kasnije, kada je proglašena kraljicom. Veliki broj istoričara, međutim, smatra da ona nikada nije de jure vladala, jer se njen dolazak na tron protivio Trećem naslednom aktu kojeg je izdao Henri VIII, a po kojem je Edvardova prava naslednica bila njegova polusestra, Marija. Marija I je zbacila i zatvorila Džejn devet dana nakon što je Džejn proglašena kraljicom, te naredila pogubljenje Džejn i njenog muža sedam meseci kasnije.

Dvorac Hampton kort, dom Henrija VIII, odavno je poznat po tome da ga opsedaju duhovi. Među njima najpoznatiji duh Ketrin Hauard, pete supruge Henrija VIII, koja je pogubljena po narudžbi supruga u 1541. Prema predanju, ona je vrštala i hodala po hodnicima kada je saznala da je muž vara, a već 500 godina se pojavljuje i progoni dvorac.

http://www.youtube.com/watch?v=5uEANUBNJFk

Ova informacija je izazvala ogromnu pažnju na Tviteru i stranih medija koji su se raspisali po ovoj društvenoj mreži.

Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track